"CUMHURİYETE VURGUNUZ"

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Yarın Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümü. Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayıp, başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna savaşıp canını vermiş bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anacağız.

Çocukluğumdan beri en büyük gururumdur evimizin dört bir yanını ay yıldızlı bayrağımız ile donatmak. Artık bu gururu kendi çocuklarımıza, öğretmenlik yaptığım okulumda öğrencilerimize ve sonraki nesle aktarabilecek olmanın heyecanı ile her yeni güne başlıyorum. 

Yarın sabah saat 10.00’da Avrupa Koleji Okullarında kendi çocukluğumda yetiştiğim gibi bir Cumhuriyet gösterisi sunacağız. Okul yönetimimiz, öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerimizle tarifi olmayan büyük bir heyecan ile hazırlandık. Cumhuriyet Bandosu, Cumhuriyet Valsi, Cumhuriyet Oratoryosu ve en önemlisi birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetine sahip çıkan çocuklar ile biz yarına ve yarınlarımıza hazırız.

Her sene büyük şirketlerin yaptığı göz dolduran, sevgi ve özlem duygularımızı kabartan reklam kampanyaları arasına bu sene Sabancı Holding “Cumhuriyete Vurgunuz” sloganı ile imza attı. Sabancı Holding, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla cumhuriyete olan tutkusunu ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu saygıyı vurgulayan bir kampanyaya imza attı. Kampanya filmi, kuruluşunun 95. yılında cumhuriyetin değerlerine ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e bir saygı duruşu niteliğinde hazırlandı. Dijital mecraları odağına alarak tasarlanan kampanyanın filmi için, 20 kişilik bir ekiple Türkiye’nin farklı bir çok ilinde sekiz gün boyunca yapılan çekimler için toplam 3 bin 500km yol yapıldı ve 12 saatten fazla çekim görüntüsü elde edildi.

Filmin ana temasını ise, Sabahattin Ali'nin dizeleri üzerine Ali Kocatepe'nin bestesi ve Nükhet Duru'nun yorumuyla tanınan ''Ben Sana Vurgunum'' şarkısı oluşturuyor. Büyük beğeni toplayan kampanya filmi #cumhuriyetevurgunuz etiketiyle sosyal medyada da yoğun olarak paylaşılıyor.

“Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz. M. Kemal Atatürk”

İzinden ve seni sevmekten asla vazgeçmeden bize bıraktığın değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız Atam. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, Ne Mutlu Türk’üm diyene!

Sevgi ve minnetle...