DOĞUKAN MANÇO FEAT EMRE ALTUĞ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Son zamanlarda yeniden düzenlediği şarkılar ile isminden fazlaca söz ettiren DJ ve Prodüktör Doğukan Manço'dan fırından taptaze sıcacık yeni bir proje.

      Doğukan Manço dördüncü projesinde de sevenlerini yine şaşırtıp, mutlu etti. Türkiye'de hem müzik hem oyunculuk kariyerinde ciddi başarılara imza atmış, geniş bir hayran kitlesine sahip ünlü sanatçı Emre Altuğ ile Doğukan Manço'yu bir Barış Manço şarkısı "Söyle Zalim Sultan" bir araya getirdi.  İyi ki de bir araya getirmiş. Bir Barış Manço klasiği olarak Türk müzik tarihinde yerini almış “Söyle Zalim Sultan”ın sözleri Barış Manço'ya, müziği Murat Uysalefe'ye ait. Gerek sözleri, gerek muhteşem müziği ile şarkının orjinaline doyum olmasa da, yeni nesil versiyonunun yepyeni düzenlemesinde Doğukan Manço imzası yer alırken, Emre Altuğ yorumculuğuyla farkını ortaya koyuyor. Son zamanlarda alıştığımız düzenlemelerin dışında bir düzenleme olmuş. Şarkıyı dinledikçe ayrı, video klibini izledikçe ayrı heyecanlanıyorum. Video klibi demişken, Kemal Başbuğ yönetmenliğinde hiç alışık olmadığımız Doğukan ve Emre’yi görüyoruz. Mahallenin delikanlılarını canlandıran ikiliye, mahalleye yeni taşınan ve taşınması ile ortalığın karıştığı genç ve güzel komşu rolünde de Rus model Alexandra eşlik ediyor.

     Bu arada sadece DJ ve Prodüktör dediğime bakmayın Doğukan benim tanıdığım sayılı yetenekli adamlardan biri. On parmağında on marifet desem yeridir. Yıllar önce buz pistinde tanıdığım idmanımıza gelen, sıradan ünlülerden biri olarak düşünmüştüm Doğukan’ı. Hatta buz idmanımıza gelen her ünlüye hoşgeldin demek için biraz düşürüp, tartakladığımız da doğrudur. Yeteneğinin yanı sıra, kuvvetli ve dengelidir de ne yaptıysam buz üstünde düşüremedim Doğukan’ı. Neyse gel zaman git zaman güzel bir insan kattım hayatıma diye düşünüyorum. Her şeyden öte profesyonel bir Drift pilotu. O aksiyon filmlerinde izlediğiniz araba sahneleri Doğukan’ın kullandığı arabaların yanında gerçekten çocuk oyuncağı. El becerisi de muhteşemdir, 4 tane kasa, bir kaç çivi ve çekiç verin eline on dakikada yatak bazası yapar size. Kendi bahçesini kendisi kazıp düzenliyor. Bozulan bir şeyi tamir etmekte üstüne daha yeteneklisi var mı inanın bilmiyorum. Hele ki garajında söküp, yeniden taktığı yarış arabalarından hiç bahsetmiyorum bile. Bu kadar becerikli bir adamın yaptığı yeni şarkının zaten kötü olması beklenemezdi ve kesinlikle Emre Altuğ ile aynı karede çok güzel olmuşlar. Bu proje bence yine bir Doğukan klasiği; ‘yaptığımın daha iyisini yine ben yaparım’ tadında olmuş. Çok ses getireceğini düşünüyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Sevgi ve müzikle kalın...