Vakıf Katılım web

DÖRT YİĞİT ÇIKTI MEYDÂNE

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Süper Lig'e terfi edebilmek için play-off oynamaya hak kazanan Erzurum, Bandırma, İstanbul ve Eyüp'ten bahsediyoruz "dört yiğit çıktı meydâne, dördü de birbirinden merdâne" derken.

Süper Lig’e terfi edebilmek için play-off oynamaya hak kazanan Erzurum, Bandırma, İstanbul ve Eyüp’ten bahsediyoruz “dört yiğit çıktı meydâne, dördü de birbirinden merdâne” derken.

Yarın (25 Mayıs 2022) ve 29 Mayıs’ta oynanacak yarı final maçlarında Erzurumspor, İstanbulspor’la Eyüpspor da Bandırmaspor ile içeride-dışarıda ikişer maç daha oynayacak sonra bu maçların galipleri tarafsız sahada final yaparak Ankaragücü ve Ümraniye’nin ardından Süper Lig’in son takımı olacak. Oldukça uzun bir maratonun artık finişi göründü bu dört “yiğit”den biri daha mürüvvetine erecek.

Kağıt üstünde kadro kalitesi, tecrübe ve seyirci avantajı olarak Erzurum birazcık önde gözükmesine rağmen geri kalan sezonda ortaya koydukları mücadele azmi ve oyun disiplini ile diğer üç Marmaralı da kolay lokma değil bu aşamada birbirleri için.

Türkiye’mizin manevi başkenti Eyüp Sultan’ın asırlık sevdası Eyüpspor çok iyi başladığı 1. Lig macerasında uzun süre ilk üçte sürdürdü mücadelesini. 2. Lig’den yeni çıkan bir takım için gösterdikleri olgun performans şampiyon adayları arasında gösterilmelerini sağladı kolaylıkla. Zafer Turan Hoca kurguladığı oyun sistemi ve kadroda bulunan tecrübeli oyuncularla bu sistemi tıkır-tıkır işletti de. Sonra erken form tutmanın getirdiği ufak bir sendelemede (halbuki beş maçta bir galibiyet dört beraberlikten bahsediyoruz) yönetimde homurdanmalar başlayınca Şubat sonlarında bastı istifayı Zafer Hoca. Tam Samet Aybaba ila anlaşıldığı kulislere düşmüşken şapkadan çıkan tavşan misali Hamza Hamzaoğlu geçiverdi takımın başına. Sanki geçti de ne oldu İbrahim Üzülmez gelip yetişmese play-off bile hayal olacaktı şampiyonluk adayına. Şimdi önleri daha açık düne nazaran.

Balıkesir’in küme düştüğü sezonda il takımı tepe taklak olmuşken, ilçenin takımı Bandırmaspor, Süper Lig kovalıyor kaderin cilvesi olarak. Bu aslında Bandırma’nın çoktaan il olması gerektiğini de hatırlattı hepimize bir kez daha. Marmara Bölgesi’nin en önemli limanlarının birisine ve çok önemli kara-demir yolu bağlantılarına sahip zengin bir şehir olan Bandırma, futbolda da bölgesinin gururu olmayı hak ediyor uzun zamandır. Diğer komşusu Bursa’nın da küme düştüğü sezonda Süper Lig rüyalarını süslüyor Bandırmalıların. Sponsor desteğini ve diğer gelirleri (iddia-naklen yayın-spor toto) verimli kullanmanın dersini veriyorlar dosta düşmana. Helal olsun demek lazım.

Erzurumspor ise kısacık bir aranın ardından tekrar Süper Lig’e dönmek için gün sayıyor adeta. Ama rakipler kavi ve şehrin sabrı kalmadı, bakalım bu ikilemden nasıl çıkacaklar. Bu kördüğümü nasıl çözecekler. Düşen kadroyu büyük oranda muhafaza etti Dadaşlar. Yaptıkları akılcı takviyelerle de hep yarışın içinde oldular. Ankaragücü veya Ümraniye’nin yerinde olabilirlerdi onlar da çok rahatlıkla. Bir iki tökezleme onların yolunu uzattı ister-istemez.

İstanbulspor ise İstanbul’un adını taşıyan tek takım onca İstanbullu içerisinde ve bu özelliği ile şehrin takımı unvanını hak ediyor tek başına. İstanbul Erkek Lisesi geleneğinin devamı iken; bir ara Uzanların elinde popüler kültür ikonu haline gelip flaş Aykut-Oğuz transferleri falan derken çalkantılı geçen yıllardan sonra bu aralar şirin statlarında mütevazi kadrolarıyla, oynattıkları gençlerle kök söktürüyorlar gelene geçene ve bu ayrı bir tez konusu meraklısı için uzun zamandır.

Ya şundadır ya bunda, helvacının kızında tekerlemesi gibi oldu ama haftaya bu zamanlar bakalım kim sevinirken kimler üzülecek. Başarılar diliyoruz hepsine.