ÜLKEMİZE İNTERNET'TEN DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLAMAK

Tahir DİNÇ 06 Mar 2017

Tahir DİNÇ
Tüm Yazıları
​​Ülkemiz için ülkemize döviz girdisi sağlamak oldukça önemli bir durum. Bu kısımda da sizler için fikir ve ilham vermesi amacıyla süreç hakkında bilgilendirici bir yazıyı kaleme aldım. Ülkemizin her yıl artan grafikte dünya ekonomi pastasından daha yüksek oranda pay alması dileğiyle...

Ülkemiz için ülkemize döviz girdisi sağlamak oldukça önemli bir durum. Bu kısımda da sizler için fikir ve ilham vermesi amacıyla süreç hakkında bilgilendirici bir yazıyı kaleme aldım. Ülkemizin her yıl artan grafikte dünya ekonomi pastasından daha yüksek oranda pay alması dileğiyle...

Firmanız Ürünlerini Yurtdışına Pazarlanma Süreci

Ülkemiz içerisinde üretimini gerçekleştirdiğiniz bir ayakkabı olduğunu varsayıyorum. Yeni müşterilere ulaşmak için en uygun çözüm yolu İnternet'tir. İnternet'ten yurt dışında araştırma yapan kullanıcılara da yine oldukça rahat ulaşabilirsiniz. İlgili üretimini yaptığınız ayakkabıyla ilgili bu sene ki hedef kitle pazarınıza özel dilde sitenizi genişletmelisiniz. Örneğin; Arapça olarak Arap pazarını hedef kitleniz olarak belirleyebilirsiniz.

Siteniz kalite kriterlerine tam uyum gösterdikten sonra Google Adwords üzerinden şu ayarları yapmalısınız; 

Ülke Seçimi : Arabistan, Ürdün, Katar gibi (Arapça konuşan ülkeler)
Dil Seçimi : Arapça
Sitenize Bağlanacağı Sayfa : Landing Page (Yaprak Sayfa) esaslarına uygun tasarım
Kelime Seçimi : (Arapça olarak) Ayakkabı, Spor Ayakabısı, Toplu İş Ayakkabısı

Google Adwords "Dönüşüm" ile hangi kelimeden gelen kullanıcı sizinle iletişime geçmekte ve satış süreci başlamaktadır. Bu analiz ile reklam sürecinizi daha iyi organize edebilirsiniz.

Yeniden Pazarlama çalışmaları ile sitenize gelen tüm kullanıcıları bir havuzda toplayın. Daha sonrasında Google Reklamları olan her hangi bir siteye bağlandığında kullanıcı karşısına gelerek reklamlarınızı gösterebilirsiniz. Kullanıcılar bu sayede sizi unutmayacak ve güçlü marka imajı oluşacaktır.

Arama Motorlarında Yer Elde Edin

Pazardaki durumunuzu geliştirmek ve başarılı çalışmalar yapmak için sadece Adwords ile kendinizi kısıtlamayın. Arama motorları doğal sonuçları içerisinde yer edinin. Bu şekilde kullanıcılar sizinle etkileşime güvenle geçecek ve alışveriş süreci yaşayacaktır.

Sosyal Medya Alışveriş Gücü

Pazardaki konumu sosyal medyanın (2017 verisi%21 gibi oldukça yeterli bir rakama ulaşmıştır. Sayfanız aktif olmalı ve her gün modeller, model tanıtımları ve yardımcı dokümanlar paylaşın. Kullanıcılar sizi hatırlasın ve etkileşime geçsin. Bu şekilde yurt dışında satış işleminiz sizin için keyifli bir pazarlama sürecide doğuracaktır.

Ülkeler En Çok Ziyaret Edilen Siteler 

İnternet'ten ürün pazarlama sürecine giriştiğinizde yeni kitlelere ulaşmak sizin için oldukça keyifli olacaktır. Sadece Google ve Sosyal Medya ile kendimizi kısıtlamamak sürecin başarısı için oldukça önem teşkil eder. Alexa üzerinden ilgili ülkenin en çok ziyaret edilen 30 - 40 sitesini not edin. İlgili sitelerle reklam - performans değerlendirmesi yapın. Eğer verdiğiniz reklamın "Tıklama Başı Maliyeti" ve ilgili "Ziyaret / Müşteri" dengesi içerisindeyse mutlaka reklam verin. 

Yeni Özgün Bir Site Yapmak - Reklam Alım Süreci

Sadece reklam vererek değil, ülkemize döviz girdisini reklam alarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle Türkçe haricinde bir dil biliyor ve ilgili dilde yeni içerikler üretiyor olabilmeniz gerekmektedir. İngilizce diline hakimseniz bu dil üzerinde bir çalışma yapabilirsiniz. Mutlaka reklam alımlarını gerçekleştireceğiniz site sizin uzmanlık alanınız dahilinde olsun. 

Kendi uzmanlık alanınızda özgün İngilizce makaleler yazdıktan sonra yenilikçi bir siteyle her gün sitenizi geliştirin. Ziyaretçilerinizin site içeriklerinizle etkileşime geçmesini sağlayın ve ODP kaydınızı mutlaka yapın. Daha sonrasında sitenizde gelir elde etmek için Google Adsense'ye başvuru yapın. Fakat; siteniz içerikleri tam olarak oturmadan Google Adsense'ye başvuru yapmayın. Siteniz kabul edilebilir olduğuna kanaat getirdiğinizde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni ve yaratıcı fikirler zamanla oluşur ve ansızın gelir. İlham almak için mutlaka ilgili oluşturduğunuz yeni sitenizin rakiplerini inceleyip, rakip analizi yapın. 1 tane yeni bir özellik, 10 tane eski özellikten daha iyidir. Tüm rakiplerinizde olmayan bir özelliğe sitenizde yer verin. Daha sonrasında siteniz üzerinden gelir etmeye başlayabilirsiniz. Adsense ile her ay hesabınıza reklam gelirleri yatıyor olacaktır. İngilizce olarak yapmış olduğunuz sitedeki reklam gelirleri tam olarak dış pazardan ülke içerisine sağlanan bir gelir olacağı için ülkemiz içinde önemli bir katkısı olacaktır.