DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR...

Serpin ALPARSLAN 17 Ağu 2018

Serpin ALPARSLAN
Tüm Yazıları
Rahmetli Süleyman Demirel'in siyaset felsefesinin kuşaktan kuşağa hafızalarımıza kazıyan ifadesidir.

Dünün en güzel haberini yani dövizdeki aşağı yönlü hareketliliğini aldığımda aklımdan geçen yaşanan kısa süreli panik havasından TL’nin yüzde 9’luk değer kazanımıyla Demirel’in söylediği politik felsefe ile rahmetle anmak oldu.

Ardından,

BDDK’nın swap hamlesi ile gelen dolar alan yabancılar dün fellik fellik doları satmaya çalıştı. 

Bir de TCMB’nin 6 milyar dolar+10 milyar TL zorunlu karşılıkları serbest bırakarak bankaların elini güçlendirmesi kısaca piyasaya güven verici bir hareket oldu. TCMB, bakın kasamızda paramız var diyerek desteklemesi piyasaya nefes verdi.

Dün tüm uluslararası medya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD menşeili teknoloji ürünlerini boykot çağrısı ile başlayan süreç birçok spekülasyonu da beraberinde getirmiş oldu

ABD menşeli bazı ürünlerin ithaline ek vergi getirilmesiyle başlayan spekülasyon asılsız haberleri de beraberinde getirdi. Resmî Gazetede yayımlanan ek vergilerin dışında hiçbir marka veya ürüne ek vergi konulmadı. Resmî Gazete de belirtilen ürünler dışında, özellikle sosyal medya aracılığıyla gönderilen bilgileri ciddiye almayın…

En yüksek ek vergiler likörler ve diğer alkollü içeceklerde yüzde 140, yaprak tütün ile makyaj malzemeleri yüzde 60, alkollü içkilere, yüzde 120 ile otomobillere geldi.