DURU TİYATRO'DAN MÜJDE

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Şu anda demo görsel videolar seyirci ile buluşmaya hazır.

Pandemi başından bu yana sanat severlerin hasret kaldığı kültür sanat etkinlikleri mart ayı itibari ile evlerimize geliyor. Birçok sanatçı, sosyal medya hesaplarından söyleşi ve konserler vermeye devam etse de resmi olarak bütün sanat etkinliklerin bir arada toplandığı www.dijitaltiyatro.com üzerinden her türlü canlı ya da banttan kaydedilmiş dijital tiyatro eserleri yayınlanacak. Sadece bununla da kalmayacak canlı konserler ve benzeri etkinliklerde olacak. Fikir İngiltere’deki Ulusal Tiyatro’nun oluşturduğu hareketle başladı, ilerleyen süreçte ortak bir iş birliğine gidilmesi de mümkün gibi görünüyor.

Şu anda demo görsel videolar seyirci ile buluşmaya hazır. Aylık oyun ve konser programı belirlendikten sonra her birinin etkinlik görseli, oyun içeriklerinin ve video görsellerinin olacağı linkten, sadece bir tık ile bilet satın alabileceğiz. Oyun saatinde, başlama anonsundan sonra evimizdeki koltuklarımıza yayılıp, dilersek ışıklarımızı da söndürüp tam bir tiyatro ortamındaymış gibi seçtiğimiz oyunu yada konseri izleyebileceğiz. Duru Tiyatro’nun öncülüğünde sektörde sayıları 50 - 60’a varan seçkin tiyatro gruplarının, seçilerek dijital platforma alınacağı oyunlarının da seyirciye  açılacağı bir alan olacak. Bu projenin dünyadaki diğer örneklerinde günlük veya aylık üyeliklerle kombine bilet alımı sağlanıyorken, bizde sadece temsil başına bilet alabileceksiniz.

Dijital tiyatro platformunda ilk gösterim önümüzdeki günlerde Duru Tiyatro’nun Yüzleşme isimli oyunu ile açılış yapacak ve ardından her hafta başka oyun veya konserler ile özlediğimiz isimler evlerimize gelecekler. Türkiye’de tiyatroların kapalı olduğu dönemde Emre Kınay’ın çıkış yolu arama sürecinde, yurt dışı projelerinin ülkemize adapte etme fikri ile hayata geçirildi.

Sizde bu süreçte benim gibi tiyatro ve konser hasreti ile yanıp tutuşuyorsanız www.dijitaltiyatro.com u takipte kalın. Ve her zaman izleyiciden tek ricam evinizde bile olsanız, lütfen perde kapanana veya ışıklar sönene kadar alkışlamayı bırakmayınız. O alkışları duymaya ve de hissetmeye o kadar çok ihtiyacımız var ki, bir an önce yüz yüze kavuşmak dileği ile...

Sevgi ve müzikle kalın.