EBRU'NUN EN GÜZEL YENİLGİSİ

Aslı SERTDEMİR 22 Eyl 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yanımdan geçen arabalarda bu şarkı. Son zamanlarda gittiğim mekanlarda bu şarkı. Televizyonda zap yaparken en çok duyduğum melodi.

Emrah Karaduman'ın Bombarduman adlı proje albümünde yer alan ‘’En Güzel Yenilgim’’ Ebru Yaşar’ın muhteşem yorumu ile deyim yerindeyse şu aralar ortalığı sallıyor. Sadece şarkı değil klip de son zamanlarda izlediğimiz sıkıcı kliplerden çok başka. Ebru Yaşar’ın Çukur dizisini kaçırmadığını bilenler bilir. Yaşar, klipi için Çukur dizisinin görüntü yönetmeni Tolga Kutluay ve ekibi ile çalışmış. Kullanılan teknik ekipmanların tamamını yurt dışından özel olarak getirtmiş. Çok özenilerek çekilen klip, ekipmanların yurt dışından geliş sürecinde çıkan problemler nedeniyle üç kez ertelenmiş. Ve sette 45 kişilik bir teknik kadro çalışmış. Ebru Yaşar ile çalışanlar yaptığı işe ne kadar kendini koyduğunu ve önemsediğini bilir. Bu kadar özen gösterilerek emek verilen işin güzel olmama şansı tabii ki yok. Şarkı listeler de çoktan üst sıralarda yerini aldı. Şarkı ile yapılan bir diğer yorumsa ‘’Dipsiz Kuyum out En Güzel Yenilgim in’’

Süper Natürel

Havada uçuşan bol makyaj, estetik ve fotoşopların yerini doğallık alıyor. Adı; süper doğallık. Sınırları zorlayan bir akım gündemde. Tuba Ünsal fotoğrafçı Murathan Özbek’in objektifine sıfır makyaj oldukça cesur pozlar verdi. Bunları hiç kaygısız paylaştı. Kimilerinin çirkin, çilli, yaşlı buldu Ünsal’ı. Kimileri için de yeni akımın en cesur kadını ilan edildi. Tebrik ve iltifat yağmuruna tutuldu. Bir başka cesur ve natürellik boyutuna boyut katan isim Nur Yerlitaş’tı. Ameliyat sonrası ne saçını ne görüntüsünü dert etmeden sosyal hayatına hızla geri döndü. Gittiği her yerde çekinmeden fotoğraf verdi. Yetinmeyip boydan boya kafasındaki dikişi kendi hesabında paylaştı. Her zaman makyajlı ve bakımlı görmeye alışık olduğumuz Yerlitaş’ın bu fotoğrafları bu akıma başka bir boyut kazandırdı. Kendisi farkında mı bilmiyorum ama Raşit Bağzıbağlı da bu akıma defilesi ile destek verdi. Alıştığımız 34-36 beden mankenlerin dışında 40 beden üstü bir mankene podyumunda yer verdi. ‘’Modanın bedeni yoktur.’’ dedi. Geçtiğimiz haftalarda New York Moda Haftasında podyumda Madonna’nın kızı Lourdes Leon da vardı. Annesinin izinden gittiğini ve kimseyi umursamadığını herkese ilan etti. Tıraşsız bacakları ile podyuma çıkan Lourdes defileden daha çok konuşuldu. Madonna bunu seneler evvel bir akıma dönüştüremedi. Belki bu kez kızı başaracak ve defilelerde kıllı bacakları ile dolaşan daha çok manken göreceğiz.

Akım seçme hakkı

Düşmenin nesi moda oluyor? Nasıl bir akım bu? Hangi üstün zeka bunu çıkarıyor? Diğerleri de buna uyuyor. Hiç sempatik bir yanı yok. Bir de bunu belgeleyip moda diye sosyal medyada paylaşmayı aklım almıyor. Ayağım takılıp düşsem, yaram berem umurumda olmaz. İlk yaptığım etrafıma bakıp kimin beni görüp görmediğine bakarım. Eyvah rezil oldum derim ve diyeceğimde. Akım oldu diye bu değişecek mi yani artık? Tabi ki hayır. Yine salak salak gülenler olacak. Yine tökezleyen utanıp önce etrafını kesip kimin gördüğüne bakacak. Düşerek kendi fotoğrafını paylaşanlar bile iddia ediyorum bunu hissedecek. Seda Sayan düşenlere gülünmesin diye yapmış bu paylaşımı. Tamam doğru gülünmesin de o dediğin, o fotoğrafla olmaz ki. Fotoğraf komik. Anlatmak istediğini doğru anlatamamış. Ya da ben anlayamıyorum.

İşin aslı astarı; bu akım işini anlıyorum. Hep tek düze fotoğraflardan sıkılıyor insanlar. Değişiklik arıyorlar. Bazıları gerçekten sadece insanları maymun etmek için çıkıyor diye düşünüyorum. Akım seçme hakkımızı ve aklımızı kullanmaya davet ediyorum.