ERDOĞAN NE İSTİYOR?

Neşe BERBER 03 Eyl 2018

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Yaklaşık iki yıldır defalarca gittiğim Balıkesir'e bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Balıkesir seyahatini izlemek ve ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile konuşmak üzere bir kez daha gittim.

Ak Parti’nin milletvekili sayısını artırdığı illerden biri olan Balıkesir yerel seçimler yaklaşırken daha bir dikkat çekiyor.  AK Parti’de son günlerde sıklıkla dile getirilen konu, Batı illerine ağırlık verilmesi…

Özellikle AK Parti’de olmayan illeri ve ilçeleri AK Parti belediyelerine katma için daha çok çalışmalıyız” başlığı göze hep çarpıyor.

Belediye başkanlarına “Halkın gönlüne girmeli, her eve destek olmalı. Belediye başkanının dürüst, şerefli ve bu ülkenin milli ve manevi değerlerine saygılı en önemlisi şehrine aşık bir insan olması lazım” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belediye başkanlarına sürekli söylediği ‘tevazu’ çağrısını sanırım bilmeyen belediye başkanı ve belediye başkanı olmak isteyen aday kalmamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Balıkesir'deki tarihi 1453 yılına dayanan tarihi Zağanos Paşa Camisi'nde kıldı. Bu caminin önemini söylememiz gerekli şimdilerde başkan Kafaoğlu caminin etrafını açarak onu turizme kazandıracağını söyledi. Balıkesir’de büyük bir sıcak vardı. Bu sıcağa rağmen kadını, erkeği, genci yaşlısı meydanı doldurmuştu. Protokol eksiksiz oradaydı.

Namaz çıkışı halka hitap etmek üzere meydana gelen Erdoğan, "Dolarlarla molarlarla bu milleti asla çöktüremezler. Şu anda Batı'nın ekonomik tehdidi, bize ekonomik savaş ilan etmesi, hiçbirisi bizi sindiremez." ifadelerini kullandığı anda halkın büyük alkışlarını aldı. Erdoğan’a Balıkesir halkı büyük ilgi gösterdi. Balıkesir’de gördüğüm AK Parti’ye ilgi daha doğrusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilgi ve sevgi görülmeye değerdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehri ziyareti ardından sıcağı sıcağına buluştuk. Sohbetimize AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Mustafa Canbey, MYK Üyesi Yavuz Subaşı ve Balıkesir Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz’de katıldı. Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uğurladıktan sonra bir araya gelmişti.  Kafaoğlu ‘göreve geldiğim günden beri yaklaşık dokuz ayda Cumhurbaşkanımız Erdoğan Balıkesir’e üçüncü gelişi. Bu bizi çok mutlu etti.’ diyerek memnuniyetini ve mutluluğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partiye geri döndüğünde üç önemli başlıktan bahsetti. Hükumete 180 günlük acil eylem planı, ikincisi, metal yorgunluğundan bahsetti. Üçüncüsü belediyelere şehrine ve partiye yük olanlarla yola devam etmeyeceğiz’ dedi. Eylem planı tamamlandı. Artık start verildi. Vatandaşlar belediyeler ile yapılan değişimden memnun kaldımı. Metal yorgunluk yerini dirilişe bıraktımı. Belediyelerde hükumetle teşkilatla yeniden diriliş başladımı. 2019’da bunu  oy oranı ile taçlandırmayı başarabilecekmi? Bütün bunlar soru işareti.

AK Parti belediye başkanlarına her yıl beş yüzü aşkın soru soruyor genel merkez. Dolayısıyla fatura gibi düşünebiliriz. Vatandaş faturayı kesmeden, genel merkez fatura koyuyor  önlerine ve performanslarını ölçüyor. Kurumsal performanslarını ölçerken belediyeyi nasıl yönettikleri, borçları, yatırımları, personeli, seçim vaadleri, halkla ilişkileri nasıl yönettiklerine bakıyor ve en önemlisi yük olmayan belediye olmayı başarabiliyormu?

Geçen hafta yazmıştım Her il Erdoğan gibi başkan istiyor. iller bunu istiyor fakat düşündünüzmü Erdoğan ne istiyor diye...

Günde neredeyse 24 saat çalışan bir genel başkan ve Cumhurbaşkanı olarak, Erdoğan ne istiyor diye  soranlara şunu söyleyebilirim  ‘Yük olan başkanlar değil’ yük alan başkanlar istiyor’