ERKEK MODASINDA SONBAHAR-KIŞ TRENDLERİ

Yonca ORTAN 06 Eki 2019

Yonca ORTAN
Erkek modası da artık kadınlarınki kadar ilgi görüyor. İşte tüm erkeklerin bu sonbahar-kış sezonunda dolabında bulunması gereken trend parçalar…

Eskiden moda haftası denilince akla yalnızca kadınlar gelirdi. Şimdilerdeyse erkekler için ayrı moda haftaları düzenlenir oldu. O yüzden bu hafta Moda-Life Style sayfamızı erkeklere ayırmaya karar verdim. Ve radarımızı en trend parçalara çevirdik. Bu sezon takım elbiselerin içine giyilecek boğazlı kazaklar, işlenmiş rengarenk deri ceketler, kadifenin dokunduğu asil kıyafetler ve yine canlı tonlarıyla önümüzdeki sezonu renklendirecek paltolar moda. İşte şık görünmek isteyen erkeklerin sonbahar-kış gardıropları için öne çıkan trendler…

Erkek giyim markalarının Sonbahar/Kış 2019-2020 koleksiyonlarının ortak noktası, geleneksel ve modern tarzı birleştiren ve seyahat ve keşiflere gönderme yapan ana temalara sahip olmaları.

Biçim değiştiren deri ceketler

Deri ceket, son birkaç sezondur tasarımcıların koleksiyonlarında kendine yer bulan güvenilir parçalardan biri. Fakat bu sezon tek renk ceketlerin biraz da olsa biçim değiştirdiğini, renkli ve işlemeli modellerle karşımıza çıktığını görüyoruz. Sıra dışı renk tonlarının dışında kürk yakalar da Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta ve Brunello Cucinelli gibi tasarımcıların koleksiyonlarında öne çıkan detaylar arasında.

Desenli paltolar

Bu sonbahar – kış sezonunda geleneksel erkek siluetlerine modern bir görünüş getiren parçalardan bir diğeri de desenli paltolar. Kiton, pardösülerde kaz ayağı desenine farklı bir yorum getirirken; Ermenegildo Zegna klasik siyaha alternatif olarak gri ve siyah desenlerin oldukça şık bir görünüm ortaya çıkardığı modern bir görünüm yakalamış. Fendi ise mavi ve siyahın hakim olduğu ekose modeliyle, cesur bir yaklaşım sergilemiş.

Trençkotun 50 tonu

Kafanızda kasvetli Londra sokakları canlandıysa doğru yoldasınız. Bu sezon trençkotlar birbirinden ilginç renk ve kumaş yelpazesiyle gardırobunuzun baş köşesine oturuyor. Erkek stilinde bir klasik haline gelen trençkotlar da şehir sokaklarında ve akşam davetlerinde, aklınıza gelebilecek pek çok yerde tercih edilebileceği için kurtarıcı bir parça. Basit bir gömlek-pantolon kombininin tamamlayıcısı olabilir veya kış soğuğunda boğazlı kazaklarla oldukça karizmatik bir kombinasyon.

Karizmatik takım elbiseler

Yeni sezonda siyah takımların etkisini görüyoruz. Siyah olduğu için kombinlenmesi oldukça kolay. Stilinize göre rengarenk kazaklarla, tişörtlerle ve gömleklerle birleştirebilirsiniz. Gece stillerinde ise her renkte kadife takımlar öne çıkıyor.

Kot stili takım elbiseler

Sezonun bir diğer zamansız trendi kot takımlar. Kot ceketler ve kot pantolonlar zaten her sezon sokak stilinde erkeklerin hayatını kurtarıyor. Bu sezon bu kurtarıcı parçalar güçlerini birleştiriyor ve stilinize seviye atlatıyor. Yapmanız gereken aynı renkte bir kot ceket ve bir kot pantolon edinmek. Spor ayakkabılarınız ve postallarınızla salaş şıklığı yakalayabilirsiniz.

Boğazlı kazaklar

Bu sezonun en popüler erkek trendlerinden biri olan boğazlı kazaklar, tüm ünlü markaların erkek koleksiyonlarını oluşturan temel parçalar arasındaydı. Bottega Veneta’da aynı renk takım elbiselerle kombinlenen boğazlı kazaklar, Corneliani ve Pal Zileri gibi markaların koleksiyonlarında da öne çıkan stiller arasındaydı.

Cesur kazaklar

Görünen o ki tasarımcılar bu yıl kazak modellerinde sadelikten kaçınmışlar. Özellikle Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta ve Corneliani gibi moda evlerinin tasarımlarında öne çıksa da neredeyse tüm markaların koleksiyonlarında yoğun desenlere, işlemelere ve hatta dikkat çekici pırıltılara rastlamak mümkün. Söylemeden geçmeyeyim, 70’li yılların modası olan desenli kazaklar ise bu sene şişme yelek, mont ve ekose ile bir araya gelerek bomba gibi geliyor, bilginize…