ERTELENDİM HAYATTAN

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Günümüz Türk Müziğinin köşe taşlarından Sezen AKSU, Keskin Bıçak adlı bestesinin bir yerinde; sevda kuşunun peşinde koşarken yediği darbeleri anlatırken "ertelendim hayattan" diye bir şeyler mırıldanır.

Beşiktaş Camiası bir taraftan Bayern München ile oynayacağı ilk maç için 20 Şubat’ın gelmesini iple çekerken diğer taraftan da 25 ve 28 Şubat’ta oynayacağı iki Fenerbahçe maçından birisini (ZTK’da olanı) erteletip daha dinç çıkmak istiyor Vodafone Park’taki Şampiyonlar Ligi rövanş maçına. (Avrupa’daki hayatından ertelenmemek için)

Maç erteleme konusunda Federasyona yapılan yazılı müracaatına şu ana kadar bir cevap alamadığı için de kamuoyu baskısını Federasyona doğru yoğunlaştırmak üzere bir takım manevralar yapmaya devam ediyor Beşiktaşlılar. Önce Fikret ORMAN ardından Şenol GÜNEŞ, arada Twitter’da bazı ilgililer Fenerbahçe Kupa Maçı’nın neden ertelenmesi gerektiğini kendilerince izaha çalışıyorlar.

Galatasaray’ın dört yıl üst üste şampiyon olduğu sürecin de içinde bulunduğu UEFA Kupası yolunda Avrupa’da çok başarılı olduğu 1999-2003 arası sezonlarda 6 maçı zamanın Federasyonları (Haluk ULUSOY) tarafından ertelendiğini hepimiz hatırlarız. Beşiktaş Camiası da bunu örnek olarak gösterip erteleme talep ediyor.

Konunun diğer muhatabı olan Fenerbahçe ise, geçmişte kendi yaşadığı sıkışık maç programlarında herhangi bir erteleme yapılmamasından hareketle “işimize-gücümüze bakalım” diyor. Başakşehir galibiyetinin ardından muhabir arkadaşlarımızdan gelen soru üzerine Aykut KOCAMAN; “2012-2013 sezonunda Avrupa Ligi dâhil oynanacak 65 maçın 64’ünde (Benfica’ya elenip Final’e çıkamadığı için) yer aldığımız halde hiç erteleme talep etmedik.” diyerek kendince noktayı koydu bu konudaki tartışmalara.

Konuya serinkanlı bir şekilde ve milli menfaatler gözetilerek bakacak olursak; Güzel ve Şanssız Ülkemizde her sene Avrupa Kupalarına katılan takımlarımızın ancak bir tanesi, o da belki 5-10 yılda bir böyle başarılar göstererek göğsümüzü kabartıyor. Ligimizin standartları ve Avrupa tecrübemiz her sene yarı finaller, finaller görecek kadar değil henüz. Doğru planlama ve doğru organizasyonla belirli bir aşamaya kadar gelen Beşiktaş’ımıza ülke olarak hep birlikte omuz vermeliyiz. Yetkili yetkisiz her Türk vatandaşının boynunun borcudur bu. Yerel çekişme ve yerel hesaplaşmaların ötesinde ve üstünde birlik olabilmeliyiz.

Beşiktaş kendi evinde oynayacağı Lig maçının değil, gene iç sahada oynayacağı (ZTK) Kupa maçının ertelenmesini istiyor. Federasyonun sezon başında açıkladığı Lig ve Kupa Takvimi içerisinde uygun bir yer bulması biraz zor olsa da bir maç için araya bir yere sıkıştırma yapmak, atomu parçalamak veya uzaya uydu göndermek değil nasılsa! Bir çaresi bulunabilir.

Bundan sonrası için de Talimatların bir yerine “Avrupa Kupaları’nda çeyrek final ve üstüne çıkan takımlarımızın talebi üzerine maçları uygun bir tarihe ertelenir” yazılır bu iş çocuk oyuncağına dönmez, olur biter.

Böylelikle içinden geçmekte olduğumuz nazik ve hassas günlerde, en çok ihtiyacımızın milli birlik ve beraberlik olduğunu hatırda tutarak, renklerin dayanışmasına imkân sağlanmış olur. Elde edilecek başarı bir Türk Takımın başarısı olduğu ve göndere çekilecek bayrak şanlı Türk Bayrağı olacağı için bazı şeyleri arkada bırakabileceğimizi de dosta düşmana göstermiş oluruz. Hem de -Allah Korusun- Bayern München’e elenme durumunda üretilecek bir mazereti de böylelikle engellemiş oluruz. Hep destek, tam destek.

Hayattan ertelenmediğimiz iyi bir hafta diliyorum.