F1 HEYECANI İSTANBUL'DA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
İstanbul sokaklarında F1 arabalarının yarattığı heyecan ile çekilen reklam filmini izlemeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.

Hep söylerim konservatuar okumasaydım ve şu an ki duygu düşüncelerimle seçim yapabilseydim yaa araba tamircisi ya da kaporta ustası olmak isterdim. Araba kullanmak, parçalarını bilmek, motor sesini dinlemek, hız yapmak (asla sokakta değil!) başlı başına anlatılmaz bir tutku. Ve bu tutkuyu yaşayan benim gibi binlerce insanın dört gözle Türkiye’de ki Formula yarışlarını beklediğine eminim. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. etabı DHL Türkiye Grand Prix'sinde heyecan cuma günü itibari ile başladı. Dokuz yıl aradan sonra Formula 1 takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, Intercity İstanbul Park’ta cuma günü antrenman turları ve ardından dün yapılan  sıralama yarışları ile başladı ve bugün de 5,3 kilometrelik pistte 58 tur üzerinden koşulacak yarışla sona erecek.

İstanbul sokaklarında F1 arabalarının yarattığı heyecan ile çekilen reklam filmini izlemeyen kalmamıştır diye düşünüyorum. F1 resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan tanıtım filminde Sultanahmet’ten, İstanbul boğazına uzanan şehrimizin güzelliği gözlerden kaçmıyor. Hepimizin dört göz ile beklediği F1 yarışları ne yazık ki pandemi sebebi ile seyircisiz koşulacak. Oradaki gaz seslerini, araçların geçişini tribünden izleyemeyeceğiz belki ama S Sport TV ekranlarından şifresiz an ve an izleyebilirsiniz. Çocukluğumun en büyük aşkı Michael Schumacher‘i anmadan yapamayacağım. Dünya gözü ile bir yarışını izleyebilmeyi çok isterdim. Ne yazık ki geçirdiği bir kayak kazası nedeni ile yıllardır komada olan dünyaca ünlü F1 pilotunun bir gün pistlere dönebilmesini bütün kalbimle diliyorum.

Hız yapmak gerçekten çok başka bir tutku ama lütfen sokaklarda değil, hız yapmak için düzenlenen organizasyon ve pistlerde hız yapın. Son olarak siz de bu heyecana hazırsanız emniyet kemerlerinizi takın ve ekran başına kilitlenin...