FARKI KUMAŞI!

Mustafa YAŞAR 22 Kas 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Milli maç arası öncesi önemli oyuncularından yoksun Konyaspor'a kötü futbol oynayarak, hem de Kadıköy'de yenilen ve ligde ilk yenilgisini alan Fenerbahçe, teknik direktörü Mert Nobre ile yolları ayıran ve takımı daha önce de çalıştıran Mustafa Kaplan yönetimindeki ligin dibinde yer alan Gençlerbirliği karşısında maça kağıt üzerinde ağır favori olarak başlayan taraftı.

Milli maç arası öncesi önemli oyuncularından yoksun Konyaspor’a kötü futbol oynayarak, hem de Kadıköy’de yenilen ve ligde ilk yenilgisini alan Fenerbahçe, teknik direktörü Mert Nobre ile yolları ayıran ve takımı daha önce de çalıştıran Mustafa Kaplan yönetimindeki ligin dibinde yer alan Gençlerbirliği karşısında maça kağıt üzerinde ağır favori olarak başlayan taraftı.

İttifak Holding Konyaspor maçının 11'inden 2'si zorunlu 6 ismi değiştirmek zorunda kalan Erol Bulut, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mame Thiam ve Mbwana Samatta’yı ise yedek soyundurdu.

Eksik ve yedek soyundurulan oyuncularının yerine Mauricio Lemos, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Papiss Cisse, Diego Perotti ve Filip Novak'ı ilk 11'de oynatan Bulut, savunma dörtlüsünü Lemos, Tisserand, Serdar Aziz ve Novak’tan oluştururken, savunmanın önünde Luis Gustavo ile Sosa görev yaptı.

Kanatlarda Perotti ve Pelkas oynarken santrfor arkasında Mert Hakan Yandaş, ileri uçta ise Cisse görev aldı.

İlk 45 dakikada istediği oyunu ortaya koyamayan ancak devreyi tek farklı üstün kapatan sarı-lacivertliler gücü belli rakibi karşısında ikinci yarıda farka giderken biri penaltıdan iki gol atan Perotti, Pelkas ve sonradan oyuna giren Ozan Tufan fark yaratan isimlerdi.

Yazımın başında da belirttiğim gibi maç öncesi ağır favoriydi Fenerbahçe.

Dün kumaşı iyi futbolcularının gününde olması sayesinde kazanarak haftaya Beşiktaş ile oynayacakları derbiye kayıpsız ve moralli gidiyorlar.