​FATİH TERİM'İ ELEŞTİRMEYENE KIZ VERMİYORLAR

Alican DEĞER 04 Ağu 2017

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Fatih Terim'e niye kızıyorsunuz ki? Kebapçı bastığı için mi?

Fatih Terim’e niye kızıyorsunuz ki? Kebapçı bastığı için mi? O zaman haklısınız. Milli takım umduğunuz kadar başarılı olmadığı için mi? Yine haklısınız. Kişiliğinde narsisist özellikler gösterdiğini mi düşünüyorsunuz? Büyük ihtimalle haklısınız. Ama imzaladığı sözleşmede yazan parayı alacağı için kızamazsınız. Çünkü bu konuda onu eleştirebilmeniz için öncelikle elinizi vicdanınıza koyup “Ben olsam bu parayı almazdım” demeniz gerekiyor. Öyle bir adam da ben henüz tanımadım.

Durum şu: Fatih Terim Milli Takım’ın başından ayrıldı. Daha doğrusu onun için üretilmiş bir makam olan Türkiye Futbol Direktörlüğü’nden. Sonra ortaya çıktı ki, Terim 15 veya 20 milyon lira tazminat alacak. Para müthiş.

Millet ayağa kalktı. “Nasıl alır” diye. Fatih Terim de baktı ki iş kötüye gidiyor, ilk açıklamasından yani “Ben ayrıldım” demekten vaz geçti, “Beni kovdular” demeye getirdi. Yani parayı tercih etti. Bütün bu hengamede eleştirilecekse bu tavrı eleştirilmelidir. Ama Fatih Hoca’nın bilinen kişilik özellikleri bunun mümkün olduğunu söylüyor. Büyük ihtimalle başlangıçta kovulmayı gururuna yediremedi. Sonra gerçeklerle karşılaştı. Gururunu bir kenara koydu.

Şimdi konu kaç para alacak? Derdimiz bu. Evet çok büyük bir para. Üstelik çalışmadan alınacağı için de daha çok göze batıyor. Ama bu konuda eleştirilmesi gereken Fatih Terim değil. Türkiye Futbol Federasyonu. Yani bu sözleşmede imzası olan kurum. 

“Sana bu şartlarda, şu parayı vereceğiz” diyen onlar. O şartlar oluşunca da vermek zorundalar. O kadar basit.

Fatih Terim’in, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yaptığı görüşmede 15 milyon lira tazminat almayı kabul ettiği açıklandı. Dikkat edin “Kabul ettiği” diyorum. Sonra ortaya çıktı ki sözleşmesinde isterse 20 milyon lira alabileceği yazıyormuş.

Ya hu, bu sözleşme imzalanırken kimsenin izanı yok muydu? Bugünün gelme olasılığı olduğu belli değil miydi? O yüzden şimdi eleştirileri çekmek zorundalar. Çünkü kendi paraları değil. Halkın parasını dağıtıyorlar.

Fatih Terim ise sonuna kadar haklı. Kapı gibi sözleşme yapmış. Altında imzalar var. Parasını öyle ya da böyle alacak. Bunun tartışması yok. O yüzden Fatih Hoca’ya değil, Federasyona kızmalısınız.