FEAR FACTOR VALENCİA

Mustafa YAŞAR 30 Oca 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Sarı-lacivertliler, Kasımpaşa karşısında bu kez işi son dakikalara bırakmadan galip gelirken, lider Galatasaray'ın da kazandığı haftada puan kaybetmeyerek hem moralleri üst seviyede tutmayı bildi, hem de şampiyonluk yarışındaki ezeli rakibini ısrarlı takibini sürdürmeye devam etti.

Galatasaray yenilgisi sonrası ligde oynadığı 2 maçı kazanırken zorlanan Fenerbahçe için Dünya Kupası arası öncesi formunun devam ettiğini söylemek zor. Her ne kadar kayıpsız geçerek ezeli rakibi ile aralarındaki puan farkının daha da açılmamasını sağlamış olsalar bile sarı-lacivertlilerin Antep ve Ümraniye karşısında ortaya koyduğu futbol yetersizdi.

Ümraniyespor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Miguel Crespo ile Diego Rossi'yi, lige tutunmaya çalışan, istikrarsız Kasımpaşa karşısında yedek soyunduran teknik direktör Jorge Jesus, bu isimlerin yerine 4 maç sonra Miha Zajc’ı, ilk defa da Arda Güler'i 11'de oyuna başlattı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Joao Pedro, Bright Osayi-Samuel, Joshua King ve Ezgjan Alioski ise kadroda yer almadı.

VALENCİA FAKTÖRÜ

Karşılaşmaya baskılı ve ileride başlayan Fenerbahçe, ilk tehlikeli atağında golü bulan taraf ise Kasımpaşa oldu.

Ardından çok doğru bir hakem kararıyla penaltı kazanan Fenerbahçe’de o penaltıyı atmak isteyen Batshuayi’ye kenardan ‘Hayır sen değil Valencia atacak’ uyarısı yapan Jesus’u izledik.

Penaltı atışını direğe vuran ancak kaleci Erdem’in ihlaliyle tekrarlanınca bu kez affetmeyen Enner Valencia iki dakika sonra yine sahne alırken; sarı-lacivertliler Ekvadorlu yıldızının farkıyla ilk devreyi önde kapatan taraf oluyordu.

Aynı Valencia zaten gücü belli Kasımpaşa karşısında ikinci yarıda da klasını konuşturunca Kadıköy’de coşku doruğa çıktı.

Sarı-lacivertliler, Kasımpaşa karşısında bu kez işi son dakikalara bırakmadan galip gelirken, lider Galatasaray’ın da kazandığı haftada puan kaybetmeyerek hem moralleri üst seviyede tutmayı bildi, hem de şampiyonluk yarışındaki ezeli rakibini ısrarlı takibini sürdürmeye devam etti.