FETÖ, CHP'DEN NE İSTİYOR?

Arzu ERDOĞRAL 14 Ağu 2019

Arzu ERDOĞRAL
AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM grupları, ortak bir açıklama yaparak, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye en yakın zamanda iadesi için gerekli adımların atılması konusunda ABD'ye çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamada terör örgütü FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına yönelik büyük bir tehdit oluşturduğu, 15 Temmuz darbe girişimindeki rollerinin Türk yargısı tarafından tescil edildiği anımsatıldı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in halen Amerika Birleşik Devletleri'nde serbestçe yaşamaya devam etmesi ve terör örgütünü ABD'den yönetmeyi sürdürmesi, örgüt mensuplarına talimatlar vermesi gibi konulara da dikkat çekilen açıklamada, Gülen ve diğer örgüt yöneticilerinin adalet önünde hesap vermeleri için Türkiye'ye iade edilmeleri yönündeki adalet kurumlarının müteaddit taleplerine bugüne kadar olumlu yanıt verilmemiş olmasının kabul edilemez olduğu da vurgulandı.

Bu ülkemiz adına çok önemli bir kazanım oldu.

Şimdiye kadar teröristbaşını ülkesinde koruyup kollayan ABD, bu çağrıya ne yanıt verir bilinmez ama şeytanın avukatları arsızlıklarını ve alçaklıklarını sürdürmeye devam etti.

“Biz de uluslararası bir komisyon tarafından darbe olayının araştırılmasını istiyoruz” demeye cüret etmekle yetinmeyip, CHP’ye de çağrı yaptılar.

Darbe Araştırma Komisyonu Raporu’na "Öngörülen, Önlenmeyen ve Sonuçları Kullanılan Kontrollü Darbe" şerhini koyan CHP’ye sonradan ekledikleri muhalefet şerhinde geçen “En hafifinden FETÖ sempatizanı Reşat Petek Başkanlığındaki 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporun Saray’ın kendi amaçları doğrultusunda kurguladığı 15 Temmuz hikayesini tahkim edecek bir anlatı olması amaçlanmıştır. Biz CHP olarak buna izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz’un hikayesinin kurgulara değil adalet yürüyüşünün başarısı sonucunda gerçeklere dayandırılması için çalışacağız.” ifadelerini hatırlatan FETÖ avukatları, “CHP’yi özellikle bu söyleminin takipçisi olmaya davet ediyoruz” dediler.

Not: (Reşat Petek kendisine yönelik bu söylemle ilgili  “mücadelem hukuk içinde devam edecektir. Hukukun değişmez kuralını hatırlatıyorum: Müddei iddiasını ispat ile sorumludur. Aksi halde müfteridir.” demişti.)

Biz şimdi bu alçak FETÖ’nün avukatlarına “CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in “15 Temmuz bazı yerlerde 'tiyatroydu' deniliyor, tiyatro miyatro değil, bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi; rejime, meclise, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast ediyordu" sözlerini ve başta bahsettiğimiz gibi teröristbaşının ABD’den iadesinde CHP’nin de imzasının olduğunu bir kez daha hatırlatırız ama yeterli gelmez.

CHP’nin çıkıp o gün söylediği ve bugün FETÖ’cülerin kendisinden medet umduğu sözleri ile ilgili bir açıklama yapması ve şeytanın avukatlarına gerekli yanıtı vermesi gerekir.

Son zamanlarda CHP tarafından FETÖ ile ilgili atılan önemli adımın hakkı için kendilerinden beklenen budur.