FUTBOL VE MARKALAR

Ahmet ÇELİK 13 Haz 2016

Ahmet ÇELİK
Tüm Yazıları
İçinde bulunduğumuz şu günlerde Avrupa Şampiyonası heyecanını yaşıyoruz. Futbola yukarıdan baktığımızda özellikle otomobil markalarının yoğun ilgini görüyoruz.

İçinde bulunduğumuz şu günlerde Avrupa Şampiyonası heyecanını yaşıyoruz. Futbola yukarıdan baktığımızda özellikle otomobil markalarının yoğun ilgini görüyoruz. İşte Avrupa Şampiyonası ve Hyundai... Çok önemli bir sponsorluk bedeli ödeyerek Avrupa Şampiyonası’nın resmi sponsoru olan Hyundai  ilk hedefini  spora ve kültüre destek olmak olarak açıklıyor. Sporla, özellikle de futbolla kullanıcılarla duygusal bir bağ kurmayı planlayan Hyundai’nin  futbolla olan ilişkisi 2020 yılına dayanıyor.  Kore-Japonya Dünya Kupası sponsoru olan Hyundai bu sponsorluk sayesinde farkındalığını arttırdı. Tabii satışları da ivme kazandı. 2014 Brezilya, 2018 Rusya ve 2022 Qatar Dünya Kupasına da sponsor oldu. 2010 Afrika Dünya Kupası’nda 1 milyon Rüya Topları sosyal sorumluluk projesiyle çocukların geleceği için girişimlerde bulundu. UEFA Avrupa Şampiyonasında da etkili olan Hyundai, 2016 Fransa’da, Copa Amerika’da ve aynı zamanda Kore Milli Takımı, Kore Futbol Federasyonu, Kadın-Erkek Olimpiyat Futbol Takımının da  ana sponsoru... Hyundai futbolun dışında Motorsporları, Tenis, Okçuluk, Kriket, Kayak gibi dallarda da spora destek oluyor. 

Otomobil ve Futbol yüzde yüz erkeğe hitap eden iki olgu. Özellikle otomobil markaları bir taşla 2 kuş vurma adına bu sektöre büyük yatırım yapıyorlar. Bunlar içinde de bu işi başarını bir şekilde yürüten markaların başında Hyundai geliyor. Hyundai Türkiye’de diğer sponsorların olması nedeniyle futbola sponsor olamıyor ama globaldeki bu başarısını iyi kullanıyor. Hyundai’nin davetlisi olarak geldiğimiz Fransa’daki maçlarda gördük ki, Türk taraftarlar maçlara büyük ilgi gösteriyor...