GALATASARAY GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONUDUR DİĞER TAKIMLAR İKİNCİ BİLE OLAMADILAR!

Süleyman KORKMAZ 09 Şub 2018

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Gönül yapmak bu fani dünyada kaç nasipli kişiye kısmet olur.

Hele futbol gibi beyinlerin neredeyse uyuşup dünya meşgalelerini bile unuttuğu bir platformda gönüllerin şampiyonu olmayı başaran Galatasaray ile ne kadar iftihar etsek azdır. Kolay değil, eski futbolcularından Eboue parasal sıkıntılar sebebiyle çektiği sıkıntıları sosyal medya ile duyurunca imparator Fatih Terim ve çiçeği burnunda başkan Mustafa Cengiz, Emmauel Eboue ile hemen ilgilenme ve kendisini Türkiye’ye çağırıp gerekenleri yapma konusunda somut adım attılar. Bunun sonucunda bu yazı yayınlandığı gün Eboue Galatasaray’ın davetlisi olarak Florya’da olacak. İşte gerçek şampiyonluk budur. Önce gönülleri fethedeceksin daha sonra gelir puanlar şunlar bunlar. Helal olsun Galatasaray’da bu duyuruyu yapan Hasan Şaş’tan Başkan Sayın Mustafa Cengiz’e, mali ve idari sorumlularından sadece unvanı değil gönül olarak da imparator olduğunu bir kere daha hepimize ispatlayan Fatih Terim hocamıza kadar hepiniz bu sezonun değil belki de sezonların şampiyonu unvanını kaptınız bile… Helal olsun sizlere… Sizi ayakta alkışlamak başta bizim olmak üzere bütün spor dünyasının görevi olmalıdır.

Bu durumda olan sadece Eboue mi? Elbette daha da vardır. Ancak böyle bir örnek olmak diğerleri için de umut ışığı olacaktır. Belki Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer kulüplerimizin kendilerine hizmet edip bugün yokluklarla boğuşanlara sahip çıkmaya çalışacaktır. Kim iyilik için bir adım atarsa bu konularda örnek olur. Galatasaray zaten pek çok konuda ilk ve örnek bir kulüp… Helal olsun…

Emre Belözoğlu’nun psikolojisini Futbol Federasyonu da anladı!

Abdullah Avcı hocamızın yönetiminde yıldız futbolculuk dönemine parlak şekilde geçiş yapan Emre Belözoğlu kardeşimizin Fenerbahçe maçı öncesinde afraları, tafraları, ağzından çıkan o çirkin sözlerinin gerçek manasının ne olduğunu en başta Futbol Federasyonu disiplin kurulu yani PFDK anladı. Kimse bu kadar tepki ve kötü sözlerin karşılığı tek maç ceza mı olur diye kafa yormasın. Bunun faydası yok çünkü. Herkes gibi görevliler de anladılar ki, Emre Belözoğlu gönlündeki kulüp Fenerbahçe’ye karşı oynamak istemedi. Bunun için kaçacak bir yol buldu ve inanması zor olsa da en çirkinini seçti.

Emre’nin bu kadar agresif olduğu durumlar az değildir ancak ağzından kötü sözlerin çıktığı fazla görülmemişti. Bu sebeple herkes şokta. Ancak yaş ilerleyince insanın psikolojik düzeni de bozuluyor. Ağzından bal damlayanların adeta lağıma dönüştüklerini çok gördük ve görmekteyiz de…

Ancak her Fenerbahçe maçından önce böyle bir yol izlemesi Emre Belözoğlu’nun durumunu zora sokar. En iyisi Fenerbahçe’ye geri dönmesi olacak herhalde o zaman bu tür şovlar yapması ve şoklar yaşatmasına son verilmiş olur.

Ne kadar kaliteli olursa olsun kimse Emre Belözoğlu gibi problemli futbolcu ile çalışmak istemez. Abdullah Avcı ise böyle futbolculardan süper verim alan bir usta ne diyelim? Herkesin farklı özellikleri var. Avcı hocamız hepsinden daha farklı özelliklere sahip olan bir teknik adam…

Fenerbahçe istedi diye MHK istifa etmeyecek!

Fenerbahçe’de garip şeyler oluyor. Şimdi koro halinde MHK istifa demeye başladılar. Yakında bu Futbol Federasyonu istifaya döner. Belki de dönmüştür.

Aykut Kocaman bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Kendisini başka teknik adamlara benzetmek konusunda büyük çabaları var bu aklı kim veriyor merak ediyorum doğrusu. Sayın Başkan Aziz Yıldırım’ın sinirli sinirli istifa deyişlerine daha önce de tanık olduk.

Önce kendi içinizi düzeltiniz derim ben…  Ozan Tufan’a kapıyı gösterdiniz daha sonra transfer yapamayınca af yolunu açtınız. Bu ve bunun gibi pek çok örnekler var.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı diğer kulüplerden hiç de az değil ama bu futbolla, bu kafayla, bu düşünce ve plan ile değil.

Akın Çorap Giresunspor’u güç bela yenip eliyorsan hem de teknik direktörün cezalı olarak sahada değilse önce buna çözüm bulun daha iyi olur.

Sayın Koç başkanlığı kazanırsa Fenerbahçe’nin yapısı tepeden tırnağa değişir. O günlere şimdiden hazırlık yapmanın faydası var zararı yok.

Şenol Güneş hocamız Ümit Özat’la barışmalı

Beşiktaş’a çok şeyler kazandıran ve değerler vermeye devam eden Şenol Güneş hocamızın Ümit Özat konusunda bir kere daha düşünmesinin yararı var. Bu futbol dünyası çok geniş bir yer değil. Ümit Özat’ın da size karşı bir edepsizliğini görmüş değiliz. Ancak siz onun büyüğüsünüz büyüklere yakışan af etmek ve barışmaktır.

Maçları şöyle ya da böyle kazanırsınız… İşte Mustafa Pektemek kenarda unutulan iyi bir golcü. Kupada ortaya çıktı. Ligde de şans verilirse mahcup etmez. Warner Love ve daha pek çok patlamaya hazır silahlarınız var.  Her şey iyi giderken hem de hazreti Mevlana’dan sözler aktarırken Ümit Özat hocamızla dargınlık pek uygun gelmiyor…

Haydi sevgili hocam. İlk adımı büyükler atar.