Vakıf Katılım web

GALATASARAY'DA DURSUN ÖZBEK'İN YAPACAĞI DAHA ÇOK ŞEYLER YOK MU?

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Galatasaray'da sayın Dursun Özbek ile devam şansı sayın Mustafa Cengiz'in seçilmesi ile bitmişti ancak dün yeni bir gelişme oldu.

Sarı-kırmızılı camiada sözüne çok güvenilen insanlardan Semih Haznedaroğlu yeni bir iddia ile gündemin birinci sırasına oturdu. Semih Haznedaroğlu Galatasaray’da Dursun Özbek’in kongrede yeni bir liste ile göreve geleceğini ve seçilme şansının yüksek olduğunu söyledi.

Galatasaray’da zor bir dönemde görev alan ve pek çok büyük proje ile gündeme gelen sayın Dursun Özbek’in seçime girecek ve seçilecek olması üzücü değil sevindirici bir gelişme…. Çünkü yapacağı daha pek çok şeyler olmasa seçime  niye girsin? Zaten işi gücü var olan bir insanın kulüp işleriyle uğraşma külfetini üstlenmeye çalışması Dursun Özbek’in seçilme şansını artırıyor. Bu kadar çok sevilen ve büyük hizmetler yapan sayın Özbek’in artık tecrübe kazanmış bir kişi olarak seçilmesi halinde mükemmel işler çıkartmayacağını kim söyleyebilir?

Galatasaray’ın ve sarı kırmızılı yönetici ile taraftarların birlikte aday çıkarmaları durumu olmayacağına göre Dursun Özbek’in şansını yükseltiyor. Yöneticiliğe bir süre ara veren Dursun Özbek’in bu defa daha faydalı olacağına inanan kişi sayısı kongrede az olmayacaktır. Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim ile halan görevlerini sürdüren Mustafa Cengiz yönetiminin ne yapacakları kestirilemiyor. Ancak şu var ki, Fatih Terim aynen devam edecek. Mustafa Cengiz şu anda net değil ama seçim de kazanma şansı fazla görülmüyor. Dursun Özbek ve yönetimi yeni kurgusu ile kazanma şansı yüksek deniliyor. Yani yeni şeyler söylenecek bir durum yok. Çünkü yeni yönetimde görev alması kazanma şansını yüksek gösteriyor.

Beşiktaş Oğuzhan’ı isteyene verip kadroyu yenilemeli

Asla Oğuzhan Özyakup’un Beşiktaş’a yaramadığı gibi bir düşünce içinde değilim. Herkes ne kadar hatalı ise o da o kadar hatalı…. Kim ne kadar başarılı olmuşsa Oğuzhan’ın da onların arasında olma durumu var. Yani ne çok etli ne de çok sütlü…

Hiçbir Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup’un tek başına maç kazanabileceği inancında değil. Öyle ise ve gazetelerin yazdığı gibi talibi de varsa Beşiktaş da kim yola taş koyuyor? Şenol Güneş mi Başkan Fikret Orman mı? Bunu net olarak bilemiyoruz ama bildiğimiz bir şey var. Beşiktaşlı yöneticiler ne yapıp edip kadroyu yenilemelidir. Çünkü pek çok Beşiktaşlıya göre bal yapmayan arı sınıfındaki isimlerden olan Oğuzhan Özyakup İngiltere’den hangi takım kendisini istemişse ona giderek kendisine yeni bir yol çizmelidir. Çünkü Beşiktaş’ta direk kadroya girip oyunun şeklini değiştirmeye katkıda bulunacak isimler alınmalıdır.

Bulunur bulunmaz, alınır alınmaz bu hemen cevap verilecek bir şey değil. Ama kadroda iş yapar görünüp yapmayan çok sayıda isim var. Oğuzhan bunların arasında değil elbette ama teklif ona geldiğine göre piyasa değeri ve gelirler açısından Oğuzhan Özyakup’u elden çıkartmanın tam sırası? Değil mi yoksa?

Cenk Tosun sıradan bir insan mıydı onu satmakta hiç tereddüt etmediniz!

Tereddüt etmediniz!

Trabzonspor Başkanı Usta bile Ağaoğlu gelsin diyorsa!

Nasıl bir hizmet adamı ve nasıl bir Trabzonsporlu olduğunu yakından bildiğim birkaç isimden biri olan doktor Muharrem Usta, Ahmet Ağaoğlu’nun adaylığını ortaya koyması üzerine çekileceği açıklamasında bulundu. “Eğer aday çıkmasa devam edecektik. Şimdi sayın Ağaoğlu başkanlığa  adaylığını koyduğu için kendisine yönetim olarak destek olmak istiyoruz” diyerek çekileceğini  açıkladı.

Trabzonspor’da sadece Ahmet Ağaoğlu değil başka adaylar da çıktı Metin Kaya gibi… Ne var ki, herkes kazanacak kişiyi Ahmet Ağaoğlu olarak gösteriyor.

Önce yönetim kurulu değişmeli sonra diğer radikal adımlar atılmalı. Bunların neler olacağını her halde göreve talip olan Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere bütün yönetim kurulu üyeleri biliyorlardır. Yapsınlar görelim!

Aykut Kocaman işi çözmüş ama nasıl olacak acaba?

Kayserispor maçını 5-0 kazanmalarının ardından nasıl şampiyon olacakları ile ilgili soruya “Geride kalan bütün maçlarımızı kazanarak” olarak cevap veren Aykut Kocaman’ı tebrik ediyor ve alkışlıyoruz. Maşallah doğrusu sayın Kocaman’a… Biz biraz da ekleyelim bu açıklamaya, rakiplerinin de kaybetmesi lazım ki Fenerbahçe şampiyon olsun…

Olur mu olmaz mı onu biz değil Aykut Kocaman hocamız düşünecek. Kalan bütün maçları nasıl kazanacaklarını anlatacak rakiplerin de mesela lider Galatasaray’ın kimlere nasıl kaybetmiş olacağını açıklayacak.

Kolay değil sihirli formül ortaya koymak. Bunu yaptığına göre Aykut Kocaman hocamız sadece anlatmakla kalmaz aynı zaman da maçları kazanarak nasıl şampiyon olacaklarını bize gösterecek. Başaramazsa sayın Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman’ı yeni sezonda orada tutmaz. Böyle bir şeyi istemeyiz tabii ama bütün maçların nasıl kazanılacağını bir bilebilsek…

Başkan Şen ailesinin acısını paylaşmak o kadar zor ki!

Efsane başkan sayın Ali Şen’in muhterem eşleri çocuklarının annesi Benta Şen hanımın vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bugün Benta yengemiz yarın belki biz… Kim neyi bilebilir ki… Sayın Başkan Ali Şen ile evlenmiş olmasıyla rahmetli Benta Şen hanım Müslüman usulleri ile toprağa verildi. Ne büyük nimet  Müslüman olarak vefat etmek. Ne kadar günahı olursa olsun küfür pisliği yani dinden çıkmaya sebep olacak bir şey olmadıkça cennet nimetiyle şereflenme şansı var.

Sayın Efsane Başkan Ali Şen ve ailesinin acılarını paylaşmakta zorlanıyoruz. Allahü teala onlara sabır ve dayanma gücü, Benta hanıma da rahmet eylesin.