Vakıf Katılım web

GELECEĞİN SAHİBİ GENÇLER!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bayram tatilinin başladığı ikinci günden hepinize merhaba. Dün binlerce öğrenci hayallerindeki eğitime, geleceğine kavuşabilmenin ilk adımı olan LGS sınavına girdi.

Kendi öğrencilerimden de gözlemlediğim üzere hepsi çok heyecanlıydı, korku dolu ve biraz da ne olacağına dair meraklı gözlerle sınav gününü bekliyorlardı.

Veliler çocukları için seçim yaparken tabi ki gelecek planlarıyla yapmaya çalışsalar da bütçe ve imkanlar tercih durumunda çok büyük bir rol oynuyor. Artık birçok özel okul, kolej, vakıf okulu, devlet okulu mevcut. Kapanan dershanelerin de ardından artan okul sayısı bu işin biraz daha eğitimden ticarethaneye döndüğünün en büyük göstergesi.

Sektörün bizzat içinde olan biri olarak benim velilere bu süreçte verebileceğim tavsiye önceliğiniz iyi eğitimse okulunuzu seçmeden iyi araştırmanız. Burada okulun ismi kadar içerisindeki huzur ve mutluluk da çok önemli. Mesela çalışan öğretmenler mutlu mu? Çalışan diğer görevliler mutlu mu? Okul müdürleri çalışanlarına mobbing uyguluyor mu? Okul müdürleri insanların yüzüne gülüp arkasından kibirle konuşuyor mu?  Bunlar inanın çocuğunuzun alacağı eğitimden çok daha önemli unsurlar. Çünkü içerisinde huzur olmayan kurumda inanın ki eğitimde olmaz. Kimi kurumlar var ki aylarca personelinin maaşını ödeyemedi. Ayın 15’inden 15’ine harçlık niyetine birkaç kuruşla susturulan öğretmenden sizin çocuğunuzu geleceğe nasıl hazırlamasını bekliyorsunuz?

Çalıştığım kurumda sanıyorum ki ülke genelinde nadir mutlu çalışan insanlardan olduğumuz için şanslı olduğumu düşünüyorum.

Diyeceğim o dur ki gençler yarınlarımız sizlere emanet, umarım sınavınız hayal ettiğiniz gibi geçmiştir. Kimsenin boyunduruğu altında ezilmeden, özgür ve hür iradenizle mutlu bir hayat seçimi yapabilirsiniz.

Herkese huzur, bereket, sağlık ve mutluluk dolu bayramlar dilerim. Her şey gönlünüzce olması dileği ile...

Sevgi ve müzikle kalın.