GÖKHAN TEPE #YAZ2018 ALBÜMÜ İLE YİNE ZİRVEYİ ZORLUYOR

Micheal KUYUCU 18 Ağu 2018

Micheal KUYUCU
Müzik dünyasının yakışıklı, karizmatik ve efendi yorumcusu. Kendi müziğini kendi yapan ve çok ciddi başarılara imza atan bir müzisyen.

Farklı sanatçılara verdiği bestelerinin yanında kendi albümleri ile de dikkatleri çekmeyi başaran ve 22 yıldır müzik dünyasında zirveyi zorlayan bir yorumcu. Bu hafta Gökhan Tepe ile yeni albümünü ve geleceğe dair projelerini konuştuk.

“Yaz 2018” albüm oldu. Herkes single yaparken sen neden albüm yaptın?

Albümü de 1,5 – 2 yıl kadar bir sürede tamamladık. En büyük fedakarlığı zamandan yapıyoruz. Hayatımızdan 2 yılı albüme veriyoruz. Bu da bir feda albümü. Single yapanları da anlayışla karşılamak lazım. Ben üretebilen bir adamım, bu da benim çok daha fazla şarkıyı sizlerle buluşturmamı sağlıyor. Ama kendi şarkısını yapamayan insan için hem şarkı bulmak, hem de maliyet sorunları oluyor. O yüzden ben bu konuda avantajlıyım.

Ağustosta evlendim. Evliliğin bir yılı bir şey yapmıyorsun, hayatını yaşıyorsun. Sonra yılbaşına doğru “Artık bir şeyler yapmamız lazım” dedim. Başta single yapmayı düşündük. Elde de bir şey yoktu sıfırdan başladık. Serdar Aslan’ın bir şarkısı vardı kimseye nasip olmadı. “Ben bu şarkıya bayılıyorum, bunu bir okuyayım, bununla başlayalım” dedim.  İlk defa bir şarkının demo halini koydum. Albüm yapma fikri ile beş şarkılık bir maxi single arasında kaldık. Altıncı şarkıyı da albüme yerleştirince 10’a tamamlayalım dedik.

Klipler nasıl sıralanacak?

İlk klibi “Yak Ateşinle” adlı şarkıma çektik. İkinci klip albümün dört numaralı şarkısı olan ve Ayla Çelik ile beraber bu albüm için yapmış olduğumuz “O şarkı”ya gelecek. Eylül ayında klibimizi TV’lere bildirmiş olacağız.

İlk albümün “Beni Çöz” 1996 yılında yayınlandı. 20. yıla özel bir şey yaptın mı?

Özel bir albüm yapmadık fakat Bostancı Gösteri Merkezi’nde yirminci yıla özel bir konser yapmıştık. Bu görüntülerimizin hepsini internete taşıyacağız. Best of albümü yapmak sürekli aklıma geliyor ama erken olduğunu düşünüyorum. Bu fikirlerin hepsi YouTube kanalına dönüştü artık. Benim ilk çıkış yaptığım şarkıyı ve eski şarkılarımı tekrardan akustik olarak düzenleyeceğiz ve YouTube’a yükleyeceğiz. İnternete özel bir best of yapacağız.  

Bunun yanında bir proje albümü de hazırlamak istiyorum. Türkü, alaturka veya Arabesk içerikli bir albüm projesi yapmayı düşünüyorum.

 “Türkan” adlı besten çok ödül aldı. En Hit bestelerinden biri oldu

Ben daha önce o tarzda hiç şarkı yapmamıştım. İlk kez bu tarz bir beste yaptım. Sözlerini Ayla Çelik getirmişti. 3 sene öyle duruyordu, kendi kendimize çalıp eğleniyorduk. Önce Beyazıt okudu, sonra Demet Akalın istedi. Güzel oldu ödülleri de aldık, hatta adına mekanlar bile açıldı. Aslında önce ben söyleyecektim, fakat bir türlü olmadı. Patlayacak şarkı albüme uymuyorsa koymam. “Türkan” şarkısı da bunun en güzel örneği. Benim albümüme uymadı koymadım. “Araftayım” ve “Türkan” çok doğru isimlere gitti. Benim de bestecilik hayatımda kilometre taşlarından biri oldu. Ebru Gündeş’e verdiğim “Beyaz” şarkısı da çok tutuldu. “Beyaz”ı bende albümümde okumak istedim ve okudum. Onun dışında hiçbir bestemi yorumlamak aklım kalmadı.

“Araftayım” besteni Ebru Gündeş’e nasıl verdin?

Şebnem Sungur bana bir gün bir şarkı sözü attı. Sözleri okudum, çok etkilendim ve beş dakika sonra besteleyip ona şarkıyı yolladım. İçimden hemen o melodiler aktı. Ebru Gündeş bir gün bizi ofisine davet etmişti, sohbet ederken ona “Araftayım”ı çaldım. Ebru çok duygulandı, o an bir dağılma anı yaşandı. Çok mutlu oldu. Şarkıya birden fazla düzenleme yapıldı ama ben kimsenin yaptığını beğenmedim, içine hiçbiri sinmedi. Ebru Gündeş’e gittim ve “Sen şarkıyı bana emanet ediyorsun, ben Erhan Bayrak’a gidiyorum, onunla çalışacağız.” Bu şarkının düzenlemesi için bir hafta stüdyoda yaşadık ve bitirdik. Ardından Ebru’yu davet ettik, o da “Araftayım”ı çok muhteşem bir yorumla taçlandırdı. Şu anda da Ebru Gündeş’in yeni albümü için çalışıyoruz. Albümünde 6 tane bestem var, benden 6 şarkı aldı, yine hepsinin aranjmanlarını bana emanet etti. Ebru Gündeş bu ülkenin zirvedeki kadın vokallerinden. Onun bambaşka bir tarafı var. Muhteşem bir sese sahip. Bestelerimin onun sesinde can bulması çok güzel bir duygu.

Bir dönem dizi oyunculuğu da yaptın. Tekrar düşünüyor musun?

Osman Yağmurdereli beni davet etti, ilk o istedi. “Ben beceremem” dedim. “Biz seni eğiteceğiz” dedi. Çok özel insanlarla bir arada olma şansını yakaladım. Fatma Girik’le ilk oyunculuk deneyimimi yaşadım, kendisi benim dizi oyunculuğu anlamında ilk hocamdır. Sonra ben müziğe döndüm. Hatta son dizimden sonra müzikten öyle bir kopmuşum ki, tekrar beste yapabilmem altı ayımı aldı. Şimdi de oyunculuk isteğim var, bakalım.

En çok okumaktan zevk aldığın Gökhan Tepe şarkıları hangileri?

 “Veda Makamı” ilk beşte kesin olur. Ardından “Gelsen de Anlatsam”, “Can Özüm”, “Beyaz”, “Gel Aşkım” ve “Yürü Yüreğim.”

Konservatuvar eğitiminden sonra şöhreti yakaladın ve sonra yüksek lisans eğitimi aldın. Şöhretle yüksek eğitim.

Ben orta, lise ve üniversitede konservatuvar eğitimi aldım. Çetin Körükçü hocam bana “Yüksek lisansı mutlaka yap” demişti, ben de Haliç Üniversitesi’ni tercih ettim orada yüksek lisans eğitimi aldım. Şimdi de doktora için hayallerim var. Doktoramı da İTÜ’de yapmak istiyorum. Bunun için zaman ayırmaya çalışacağım. Öğrenmek ve öğrenme isteği ömür boyu sürmeli. Müzik sonsuz bir deniz ve ben kıyısındayım.

Formunu nasıl koruyorsun?

Evlendikten sonra kilo aldım. Sonra iyi bir süreç yaşadım ve kilolarımı verdim. Kendimize baktığımız zaman daha iyi oluyor. Kilolu olmayı sağlık açısından doğru bulmuyorum. Görsel bir iş yapıyoruz. Haftada en az 3 gün spor yapıyorum; 45 dakika kardiyo, sonra fizik hareketleri.

Doğunun ilk ve tek gençlik festivali

Önümüzdeki ay müziğin ve hayatın sadece Batıda olmadığını kanıtlayan bir festival düzenlenecek. “Doğunun ilk ve tek gençlik festivali” sloganıyla Van’da düzenlenecek olan organizasyonun adı “GezginFest Van”.

7-8-9 Eylül tarihlerinde Dokuzağaç Köyünde yer alan Ada Gevaş İskelesi’nde gerçekleşecek olan GezginFest Van’da konserler dışında; oyunlar, atölyeler, film gösterileri, geri dönüşüm atölyesi, su savaşı, kütüphane, açık mikrofon, yoga, pilates, meditasyon, sabah sporu, robot Show, jonglör atölyesi, ateş gösterisi, baloncuk partisi, lunapark, school of samba, Gencer Savaş ile ritim atölyesi ve jam session sahnesi gibi  üç gün boyunca devam edecek etkinlikler olacak.

Bölgenin ilk ve en büyük gençlik festivali olan “GezginFest Van” ın bir diğer özelliği de kalabalık sanatçı kadrosu: Festivalde 3 günde 22 sanatçı ve grup sahne alacak. Festivalde Athena, Teoman, Selda Bağcan, Kardeş Türküler, Ezhel, Mnaga, Ahmet Aslan, İlkay Akkaya, Melek Mosso, Can Bonomo, Sena Şener, Shantel, Emir Can İğrek, Fatma Turgut, Yener Çevik, Kurtalan Ekspres, Gazapizm, İlyas Yalçıntaş gibi sanatçılar festival ruhunu yaşamak ve yaşatmak için bir araya gelmeye hazırlanırken dünyaca ünlü İranlı müzisyen Mohsen Nomjoo’da performansını sergileyecek.

Bu tarz etkinliklerin yapılması çok önemli, doğuyu bir şark görevi olarak görmeyen, orada da müzik ve sanat seven insanların olduğunu gören ve bu festivali organize eden ve festivale katılan tüm yorumcuları kutluyor darısı diğerlerinin özellikle popçuların başına diyorum.

Funda Arar 12. albümünde “Arabesk” dedi

Popüler müziğin en başarılı yorumcularından biri olmayı başaran Funda Arar, kariyerinin on ikinci albümünde Arabesk şarkılar seslendirdi.

“Bakma Bana Öyle', 'Bir Kulunu Çok Sevdim', 'Duyanlara Duymayanlara', 'Huzurum Kalmadı', 'İşte Bu Bizim Hikayemiz', 'İtirazım Var', 'Mutlu Ol Yeter', 'Ölüyorum Kederimden' ve 'Yıkılmışım Ben' gibi klasikleşmiş eserlerin yer aldığı albümdeki şarkıların tümü Febyo Taşel tarafından yeniden düzenlendi.

Son dönemlerde pop müzik yorumcularının Arabesk albümler yapma trend oldu. Aralarında iyi işler yapanlarda oldu, çuvallayanlarda. Bakalım “Arabesk” albüm yapanlar serisine katılan Funda Arar hangi tarafta kalacak.

Zeynep Dizdar “Önsezi”yi yayınladı

Zeynep Dizdar, sözü ve müziği kendisine ait, Faruk K. ile ortak çalıştıkları; düzenlemesi Serkan Balkan’a ait yeni teklisi ‘Önsezi’yi, Poll Production etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu. Türkiye’nin en iyi kadın pop müzik yorumcularından biri olmasına rağmen bir türlü hak ettiği yere gelemeyen Zeynep Dizdar dilerim bu teklisinde başarılı olur, çünkü onun gibi iyi bir vokal başarıyı hak ediyor.

Gülden Mutlu’dan albüm öncesi ara single

Bugüne kadar yayınladığı ‘Sen Yokken Olanlar’ albümü ve ‘Soğuk Odalar’, ‘Unutamam Dedin’, ‘Bye Bye’, ‘Açık Yara’, ‘Ben Seni Böyle Mi Sevdim’ şarkıları ile müzikseverin gönlünde farklı bir yer edinmeyi başaran Gülden Mutlu bir yandan yeni yayınlanacak olan albümü üzerinde çalışırken diğer yandan da sözlerini kendisi yazdığı “Çiçek Gibi” adlı şarkı ile yazı boş geçirmemeyi hedefliyor. “Çiçek Gibi” yazı pop-Latin müzik dinlemek isteyenler için ideal bir şarkı.

Sezen Aksu klasikleri Ayhan Günyıl’ın gitarıyla buluştu

Müzik dünyasının en başarılı gitar virtüözlerinden biri olan Ayhan Günyıl yeni albümünde Sezen Aksu klasiklerine yer verdi. Yirmi yıldır sahnelerde yer alan ve 500’ün üstünde albüme katkıda bulunan usta müzisyen bu yaz ezber bozdu ve “kaliteli müzik” dinlemek isteyenlere özel bir albüm hazırladı.

“İstanbul İstanbul Olalı, Perişanım Şimdi, Kaybolan Yıllar, Keskin Bıçak, Hata, Seni Kimler Aldı, Küçüğüm, Masum Değiliz, Biliyorsun ve Tükeneceğiz gibi klasikleşen şarkılarının yeniden yorumlandığı “Sezen Şarkıları” albümü bu yazın en kaliteli albümlerinden biri olarak raflarda sizi bekliyor.

İmparatorun oğlu emin adımlarla ilerliyor

Herkes İbrahim Tatlıses’ten albüm beklerken, usta yorumcunun oğlu İdo Tatlıses üretmeye ve kariyerinde adım adım yükselmeye devam ediyor. Yayınlayacağı albümü için sahne aldığı Bodrum’da bir evde home stüdyosunu kuran ve aranjörü Osman Çetin’le birlikte harıl harıl çalışan genç yorumcu bu süreçte “Bileklerime Kadar Acıyo” adlı şarkını müzikseverle paylaştı. Albüm öncesi single yayınlama modasına uyan genç yorumcunun şarkısı radyolarda fazla ilgi görmese de epey bir beğenildi. Özellikle sosyal medyada İdo Tatlıses’in hayranları şarkıyı epey dinliyor.

Çelik Tövbe Etti !

Kariyerinin on sekizinci albümü “İyi Günde Kötü Günde”yi geçtiğimiz yıl yayınlayan Çelik Erişçi ara vermeden üretmeye devam ediyor.  “Tövbe Ettim” adlı yeni şarkısını dijital platformlar aracılığı ile müziksevere sunan Çelik, Tuz Gölünde klip çektiği bu şarkısı ile kendisine özgün tarzını koruyor.