GÖKLERDEN GELEN BİR STAR

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Hayko Cepkin bugün saat 19.30'da Edremit'te düzenlenen Zeytinli Rock Festivali'ndeki konseri için uçaktan atlayarak konser alanına paraşütle iniş yapacak.

Bu konu ile ilgili sosyal medyada okuduğum en güzel yorumdu göklerden gelen bir star. Türkiye’de sanatçıların sahneye çıkarken kullandıkları yukarıdan sarkıtmalı salıncakları, aşağıdan sahneye çıkan asansörleri, bir uçtan diğer uca uçtukları teleferikleri, hatta vinçle sahneye gelen sanatçıları bile tamamıyla geride bırakıp performans sanatçıları arasında yeni bir akım başlatacağa benziyor.

En başa dönüyorum ve bugüne kadar Hayko Cepkin’in canlı performansını ilk defa bu yaz Milyonfest Dalaman’da izlemiş olmamın üzüntüsünü yaşıyorum. Böyle bir sahneyi nasıl olurda daha önce hiç izlememişim inanamadım. Türkiye’de o kadar çok canlı performans seyrettim ki, Hayko Cepkin’i izlediğimde ülkemizde böyle bir sanatçı olduğuna inanamadım. Sahne üzerindeki özel kostümü, saçı, makyajı, tarzı, sesi ve şarkılarıyla tam bir performans sanatçısı. Ve bir de sahne üzerinde ki lazerli eldivenleri ile yaptığı ışık gösterileri işinin hakkını verdiğinin en büyük göstergesi. Sahnede kullandığı mikrofonundan orkestra kostümlerine kadar her şey o kadar muntazam tasarlanmış ki hayranlığımı nasıl yazıya dökeceğimi bilemiyorum. İnsanların artık alt yapı üzerine playback yapmalarına o kadar alışmış ve beynimizi uyuşturmuşuz ki bu performans bana resmen soğuk su etkisi yarattı. Ve bugün; yine Milyon Yapım Umut Kuzey organizasyonu ile 5 günde 90 farklı sanatçının sahne aldığı Zeytinli Rock Festivali son gününde bir ilke tanık olacak. Hatta Türkiye’de bir ilk olacak. Farklı tarzı ve karakteri ile bir çoğunuzun sadece ekrandan tanıdığı fanatik Beşiktaşlı Hayko Cepkin uçaktan paraşüt ile atlayarak sahneye iniş yapacak. Birkaç aydır yoğun bir antrenman programı içine giren Cepkin’in umarım bu hayali sorunsuz bir şekilde en güzel şekilde sonuçlanır. Orada olamayacaklar için, 19.30 da Milyon TV ekranlarından bu ana tanıklık edebilirsiniz. Şimdiden Hayko Cepkin ve ekibine bol şans diliyorum, rüzgar sizden yana olsun. Umarım sorunsuz bir atlayış ve iniş olur çok büyük merak ile bekliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın...