GÖLGE SAVAŞLARI, DEPREMLER, YANGINLAR, FELAKETLER

Güngör YAVUZASLAN
Çağımızda gayrinizami savaşlar, çatışma, istihbarat ve siber savaşları ordular, vekil savaşçı, gerilla, terörist, paralı asker, organize suç örgütleri ve bunların küresel ve bölgesel etkileri sürekli tartışılıyor

Çağımızda gayrinizami savaşlar, çatışma, istihbarat ve siber savaşları   ordular, vekil savaşçı, gerilla, terörist, paralı asker, organize suç örgütleri ve bunların küresel ve bölgesel etkileri  sürekli tartışılıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu eksen sınır aşan insan hareketleri artık ülkelerin beka sorunu haline geldi. Tüm bu olayların içinde ise sabotajlarla çıkartılan yangınlar ülkemizi etkilemiş durumda. Küresel oyuncular ya vekil unsurlarla saldırıyor ya da gölge savaşları ile ekonomisini -turizmini en önemlisi ekolojini vuruyor.

İÇERİDEN KRİPTO SALDIRILAR HAZIR

Peki, bu gizli ordular nasıl çalışıyor? Hatta bugünlerde ülkemizde yaşanan olaylarda hibrit saldırı yöntemleri nasıl uygulanıyor? Nano teknolojilerin ve FETÖ örneğinde olduğu gibi yeni nesil yapılanmaların kullanıldığı çok üst seviyede saldırılar yapılabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde çıkan orman yangınları ile ilgili hesap sorulacağını Antalya’dan açıkladı. Antalya ve Muğla’daki yerel yöneticiler molotof ve benzinle ormanların yakıldığını medyaya açıkladılar.

Yani Türkiye’nin 28 Temmuz’dan itibaren Antalya-Muğla-Adana özelinde hibrit saldırı altında olduğunu teyit etmiş oldu. En son saldırıda hem klasik hem de siber sistemleri devrede. Terör örgütü PKK bileşenleri çakmak ve benzin ile Türkiye’yi kaosa sürükleyeceklerini defalarca açıklamışlardı.

Türkiye’de Manavgat özelinde rüzgarın çok yönlü hareket ettiği ve yoğun olduğu dört nokta seçildi ve karmaşık bir süreç başlatıldı. Şimdi bu konuda bizim güncel yaşamamızı bu tür gizli ve gizemli güçlerle saldırılara ne tür bir etkisi oluyor hepimiz görüyoruz. Zorlu süreçte içerideki kripto yapılanmalar ve dış fondaşlar toplum mühendisliğini THK uçakları ve çay dağıtımı üzerinde algı operasyonu yapıyorlar. Eğer süreçte yetkili ve etkili görevlilerin kusuru ve hatası varsa bu da yaşanan sürecin başka bir boyutu.

DÜZENSİZ GÖÇ, YANGINLAR VE KAŞINAN ETNİK YAPI

Gölge savaşlarında en önemli insan kaynağı yerli iş birlikçiler kadar sınır aşan insan hareketleri ile ülkenin sosyal yapısını dağıtmaktır. Yine toplum içinde farklı ayniyetler saldırı, şiddet söylemleri ile sürekli kaşınarak güncel tutulur. Medya virüsleri bunun için en kullanışlı aparattır. Yangınlar ile kentler tehdit altına alındı. Ekonomik zarar verildi. Yeşil vatana saldırıldı.

PKK son dönemde Irak kuzeyinde Pençe operasyonlarında sıkışmışlığı ile yeni adımlar atmaya başladı. Yunan ve Ermeni tarafı örgütün yine destekçileri. Bugün Yunanistan’da, Ermenistan’da bulunan terör kamplarında sabotaj ve yangın eğitimi verildiği açık kaynaklara da yansıdı. İç dengeler açısında Konya’da 11 yıllık mera kavgasından yaşanan katliam ise etnik temelli ırkçılık pompalanmaya devam ediyor.

Şimdi PKK’lı, FETÖ’cüsü diyor ki ben Türkiye düşmanıyım saldırıyorum. Peki ekranlarda saatlerce ülkemizde iç kaos çıkartacak söylemlere yer alan unsurlar siz neye hizmet ediyorsunuz?