GÖNÜLLÜ SÜRGÜN

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Yaz konserleri artık yerini eylül yağmurları ile birleşip sonbahar konserlerine bıraktı.

Devam eden gençlik festivalleri ve açık hava konserlerinin yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Bu sene açık hava konserlerini takip etmek yerine, Ege koylarında bol bol gençlik festivali ve rock müzikle kotamı doldurduğuma inanıyorum. Biliyorum ki beni kıskanan birçok arkadaşım oldu o zaman size müjdeyi vereyim. Bu yaza açık ara damgasını vuran Milyonfest 13-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kilyos’taki Milyon Beach’te düzenlenecek!  Evet evet doğru okudunuz, bence çalışanlar için iş yerlerinizden hemen izinlerinizi aldıktan sonra, çadırlarınızı hazırlayıp şehrin yoğunluğu ve yorgunluğundan kaçmanız için muhteşem bir fırsat. Yaz biterken sonsuz eğlence ve muhteşem bir festival ile sezona bundan daha güzel veda olamaz benden söylemesi...

Yaz bitiyor demişken bu sene yeni çıkan şarkılar, bir sürü değişik sahne performansları ve sahne hayatına merhaba diyen birçok şarkıcı oldu. İki gün önce Türk Radyolarının en başarılı ve ünlü isimi Emel Yalçın ve ‘Bunlar Var Ya’ diyerek geri dönen Ayşen ile bir araya geldim. Ve bu vesile ile ünlü prodüktör-aranjör Ozan Çolakoğlu’nun yeni keşfi Fıratcan ile de tanışma imkanı buldum. Sohbete biraz gecikmeli katılsam da Türk Pop müziğine yeni bir ses, yeni bir soluk, çok heyecanlı ve bir o kadarda yakışıklı. İlk şarkısı “Gönüllü Sürgün” ile müzik severlerin karşısına yeni çıktı. Pop dünyasının yeni star adayı Fıratcan, müzik yeteneğinin yanı sıra enerjisiyle de farkını ortaya koyacağa benziyor. ‘Gönüllü Sürgün’ şarkısı için müzik dünyasının usta isimleri, popun yeni star adayı Fıratcan için bir araya gelmiş. Ünlü prodüktör - aranjör Ozan Çolakoğlu, güçlü melodilerin mimarı Ayla Çelik ve şarkıların usta kalemi Hakkı Yalçın, genç yetenek için el ele verip, ortaya yıla damga vuracak “Gönüllü Sürgün” teklisini hazırlamışlar.

Fıratcan’ın müzikal kariyerinin ilk teklisi “Gönüllü Sürgün”, Ozinga Music etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Şarkının klibi ise gerçekten kışkırtıcı ve heyecan verici. Bana sorarsanız klip genç kızların kalbini yerinden hoplatacağa benziyor.  Şimdiden büyük bir hayran kitlesi oluşturmaya başlamış Fıratcan. Umarım adım attığı bu yolda başarı basamaklarını hızlıca tırmanıp hayal ettiği başarıyı elde eder. Hepinize güzel bir hafta diliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın...