GÖRÜNEN KÖY

Bertan ERMAN 20 Haz 2019

Bertan ERMAN
Tüm Yazıları
Bir atasözümüz vardır. Görünen köy kılavuz istemez. Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko final serisi de, kılavuz istemeyen bir köy gibi...

İlginçliklerle dolu bir final serisi oluyor. Seri öyle olur deyince, bambaşka bir durum alıyor. Lakin neticesi beklenildiği üzere ilerliyor. Tek bir farkla; o da her iki takımın da birer deplasman galibiyeti alması. 

Fenerbahçe Beko, bu maçta daha istekli olan taraftı. Çünkü bu maç, İstanbul Anadolu Yakası ekibi için bir ölüm kalım maçıydı. Anadolu Efes iyi bir direnç gösterse de, Bryant Duntson, Adrien Moerman ve Krunoslav Simon'un faul problemine girmesi, herhangi bir oyuncunun şutlarda alev alamaması ve Fenerbahçe taraftarının da psikolojik baskısı, Lacivert Beyazlılar'ın Ataşehir'de seriyi bitirmesine engel oldu. 

Fenerbahçe Beko'ya gelince...

5 maçtır suskun olan Marko Guduric, bir kurtarıcı görevi gördü. Hiçbir şeyin belli olmadığı bir anda, art arda isabetler buldu. Guduric sayesinde farkı çift hanelere çıkaran Anadolu Yakası ekibi lehine maçı koparan isim oldu. Neticede seri bir kez daha Avrupa Yakası’na taşındı.

Son maçta deplasman takımının seyirci cezası alması, kritik bir hamle oldu. O ortamda Anadolu Efes daha kontrollü oynayıp istediklerini yapacaktır. Lacivert Beyazlılar, 2009 yılından bu yana hasret kaldığı lig şampiyonluğuna ulaşacaktır. Bakalım; tahmin ettiğim gibi mi olacak? Yoksa yanılacak mıyım? Hep birlikte göreceğiz.