GÖRÜNEN O Kİ…

Mustafa YAŞAR 12 May 2021

Mustafa YAŞAR
Gözler ligin şampiyonunun kim olacağına çevrilmişken o mücadeleden bu sezonda uzak kalan Trabzonspor, Konya'da prestij mücadelesine çıktı dün.

Gözler ligin şampiyonunun kim olacağına çevrilmişken o mücadeleden bu sezonda uzak kalan Trabzonspor, Konya’da prestij mücadelesine çıktı dün.

Lig dördüncülüğü kesin olan bordo-mavililer, orta sıralarda yer bulan hedefsiz İttifak Holding Konyaspor karşısına Djaniny, Flavio ve Berat gibi önemli oyunculardan yoksun çıktı.

Konyaspor’da ise Kravets, Bytyqi ve Milosevic eksik oyunculardı.

Ev sahibi ligin içeride iyi savunma yapan ekiplerinden biri olunca zaten ofansta sıkıntıları olan Trabzonspor ilk 45 dakikada rakip kaleye sadece 1 isabetli şut atabildi.

18.dakikada defansın arkasına atılan topa hareketlenen Sekidika’yı ceza sahasına girmek üzereyken düşüren Serkan Asan'ın kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalan bordo-mavililer düşük tempoda geçen ilk yarıda topa daha çok sahip olan ama bir o kadar da etkisiz taraftı.

İlk yarıya oranla çok daha hareketli ve pozisyon zenginliği olan ikinci yarının 65.dakikasında L.Baker’in frikik golüyle öne geçen Trabzonspor oldu.

82’de Hadziahmetovic’in golü maçın skorunu belirlerken taraflar üç puanı paylaştı.

Lig'de bundan önce oynadığı son 10 karşılaşmada 4 galibiyet, 7 beraberlik alarak mağlup olmayan, Abdullah Avcı'nın göreve gelmesi sonrası ise deplasmanda oynadığı hiçbir maçı kaybetmeyen Trabzonspor dün sezonun genelinde olduğu gibi bir kez daha kazanabileceği bir maçtan beraberlikle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, Avcı yönetimindeki 16.deplasman maçından 8. kez beraberlikle çıkarken bu anlamda gelecek sezon ne yapması gerektiğini de görmüştür diye düşünüyorum.