GÜCÜNÜ HALKTAN ALAN DEVLET GÜVEN VERİYOR

Yunus GÖKSU 06 Eyl 2016

Yunus GÖKSU
Tüm Yazıları
Çözüm süreci ile denenen güvenli istikrar girişimi terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin çıkarcılık hamlelerinden dolayı sınıfta kalmış ve başarısız olmuştu.

Çözüm süreci ile denenen güvenli istikrar girişimi terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin çıkarcılık hamlelerinden dolayı sınıfta kalmış ve başarısız olmuştu. Başbakan Binali Yıldırım’ın hafta sonu Diyarbakır’da açıkladığı terör olayların yaşandığı bölgelerin kalkınması amacıyla açıkladığı teşvik paketi ve ardından 2 askerin şehit olmasından sadece birkaç saat sonra Hakkari Çukurca’ya gitmesi, bölge halkının terörün karşısında dik durması için ihtiyaç duyduğu güven için önemli.

Bölgeyi heyecanlandıran yatırımlar kadar, Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Yapılıyor mu, yapılmıyor mu? Bunun takibi sizin işiniz, takip edin, ensemizde olun” Sözü de devlet ile milletin, güven ve güç alışverişinin kaynağı olacaktır. Her sene dağa çıkan gençlerin rakamı ya artarken ya da aynı eksen de devam ederken bu sene azalmaya başladı. Devlet ile bölge halkının güven duygusunun artması ile sorgulayıcı mekanizma olduğunu farkındalığının sağlanmasıyla dağa çıkışlar tamamen bitecektir.

DEMİRTAŞ’IN İTİRAFI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir Alman gazetesine verdiği röportajda “PKK bir terör örgütü değil, şiddet örgütüdür” demiş. Okullara, otobüs duraklarına, sivillere saldıran bir örgütün terör örgütü olduğunu tescillemesine ihtiyacı yokken, hedefinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu açıkça beyan etmiş bir örgüt olan PKK’nın savunuculuğunu anayasal düzende kurulmuş bir siyasi partinin yapması, terör örgütü olduğunun itirafıdır. Demirtaş da bu açıklamasıyla herkesin bildiği ve kabul ettiği “PKK’nın siyasi uzantısı” tabirini kabul ederken bir nevi itiraf da etmiştir.

MÜTTEFİKİMİZ ABD

G-20 zirvesi kapsamında Çin’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama ülkelerden heyetlerle birlikte görüştüler. Yapılan görüşmede şüphesiz Fetullah Gülen’in iadesi konusu da gündeme geldi. Obama 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi konusunda “İlk andan itibaren darbeye karışanların yargı önüne çıkarılması konusunda her türlü desteği vereceğimizi dile getirdim” dedi. İade konusunda Türk ve ABD heyetlerinin görüşmesinde ABD’li savcılar ikna olmuşken, ABD Dışişleri Bakanı Biden Türkiye ziyareti esnasında 15 Temmuz ve FETÖ hakkında anlatılanları ağızı açık kalarak şaşkınlıkla dinlemişken, Obama da hazır böyle söylemişken Gülen’in iadesi konusunda daha neyi bekliyor ABD?