GÜNDEN GÜNE ARTAN ŞİDDET EĞİLİMİ...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Hakikaten merak ediyorum ne zaman iyi insan olabileceğiz? Çok zor olmasa gerek, sadece biraz anlayış, birazcık düşünce, birazcık sevgi...

Hayatın her anında artık şiddetle iç içe yaşar olduk. Kadına şiddet, sahada şiddet, trafikte şiddet, hayvana şiddet saymaya devam ettikçe artıyor da artıyor.

 Sıla’nın şiddet gördüğü gerekçesi ile savcılığa şikayette bulunması ve sosyal medya hesabından paylaştığı açıklaması bomba gibi düştü gündeme. Aşk öyle bir duygu ki ne yazık ki bir kere bitirip ikinci bir şans tanıdığında değişen hiçbir şey olmuyor. Sadece biriken büyük hayal kırıklıkları...  Ahmet Kural’ın ilk vukuatı değil, son da olmayacak. Bu ve bunun gibi adamları yola getirmek için ağırlaştırılmış cezaların verilmesi şart. Bir kadın olarak yaşanan bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Umuyorum ki haklarımızı savunmak konusunda birbirimize destek olup böyle adamlara prim vermeyi bırakırız.

 Gelelim diğer konuya. Tutkuyla bir futbol fanatiği olarak çok merak ediyorum bu ülkede futbol ve diğer spor branşları ne zaman gelişecek. Kendi insanımıza laf ediyoruz ama yabancılarda bizden geri kalır değil. Ne fanatikliği ne sporculuğu ne antrenörlüğü ne sevmeyi ne de sevilmeyi beceremiyoruz. Daha birkaç hafta önce üstünde Beşiktaş forması olan bir genç yerlerde sürüklenerek tekmelendiğinde yorum yapıp ‘ben bu ülkede Spor Bakanı olsam futbolu bitiririm demiştim. Madem ki siz fanatikliği beceremiyorsunuz size maç falan yok derdim.’ Taraftara caydırıcı olması nedeni ile Passolig kartları zorunlu kullanıma getirildi. Eee peki saha içine caydırıcı olması için ne yapılacak? Arkadan futbolcu yumruklayan Hasan Şaş elini kolunu sallayarak görevine devam mı edecek? Fatih Terim’in bu mudur çalışma ekibi? Hakemlerde hata buluyorsun da kendi ekibini haklı mı buluyorsun? Hasan Şaş’ın futboldan men edilmesi konusuna bende katılıyorum. Senin sahada ne işin var Hasan Şaş? Sen futbolu bırak git köyünde çobanlık yap, ama onu bile beceremezsin ki! Futbol federasyonunun derbi maçlarının şiddetsiz oynanması için ciddi kural değişikliğine gitme kararı alma vakti gelmiştir. İnsanlar stadyumlara çocukları anneleri, babaları ile gidiyorlar ve kimsenin bu kadar kötü görüntüye şahit olmak istediklerini sanmıyorum. Ayrıca hayatını kaybeden taraftara Allah’tan rahmet diliyorum.

 Hakikaten merak ediyorum ne zaman iyi insan olabileceğiz? Çok zor olmasa gerek, sadece biraz anlayış, birazcık düşünce, birazcık sevgi... Şiddetin artık son bulması dileği ile.

 

Sevgi ve müzikle kalın...