GÜNLÜK DİJİTAL OTOMOBİL GAZETESİ GELİYOR!

Ahmet ÇELİK 01 Tem 2019

Ahmet ÇELİK
Tüm Yazıları
Geçen hafta ilk duyurusunu yaptığım "yeni otomotiv haber mecrası"nın detaylarını bu hafta açıklıyorum.

Önümüzdeki pazartesi (8 Temmuz) gününden itibaren her gün Otomobil Gazetesi adında günlük bir gazete yayın hayatına atılıyor. Gazete; pazartesiden cuma gününe kadar hafta içi 5 gün sadece Turkcell Dergilik platformunda yayında olacak. Günlük bir otomobil gazetesi Türkiye’de bir ilk, ama ben Avrupa veya dünyada bir başka örneğinin olduğunu sanmıyorum. İşte; 8 Temmuz Pazartesi gününden itibaren dijital ortamda sadece Turkcell Dergilik platformunda yayınlanacak olan dünyada bile eşi benzeri olmayan bir yayın hayatına atılmış olacak!

Şu ekonomik süreçte böyle bir yayıncılık işine girmek büyük risk. Ama bence aslında tam da bu süreçte, daha çok gerçek habere, daha doğru bilgiye ve yönlendirmeye tüketicinin ihtiyacı var. Her türlü iletişimin tamamen kesilmeye yüz tuttuğu bu ortamda son derece iddialı bir yayın projesiyle önce tüketicinin, sonra da otomotiv sektörünün yanında olmak çok ama çok daha önem taşıyor. İşler iyiyken herkes iyi, herkes mutlu. Ama içinde bulunduğumuz şu günlerde özellikle otomotiv sektöründe karamsarlığın tavan yaptığı şu günlerde böyle bir çıkışın yapılmasının manevi bir anlamı var.

Kendini ispatlamadan, hedeflediği erişim rakamlarına ulaşmadan hiçbir markanın “hatır için” desteğine ihtiyaç duymadan yayın hayatına atılacak olan günlük Otomobil Gazetesi bu anlamda da özgün ve etik bir yayıncılık tavrı-duruşu gösteriyor. Resmi rakamlara göre; bu yılın mayıs ayında 2,5 milyon kullanıcısı olan Turkcell Dergilik’ten günlük yaklaşık 50 bin günlük gazete indirilmekte… İşte şimdi Otomobil Gazetesi de sadece otomotiv içeriği ile böylesine devasa bir platformun içinde yer almanın haklı gururunu yaşıyor olacak. Otomobil Gazetesi’nin Dergilik platformunda günlük olarak kaç kişi tarafından okunduğunu resmi rakamlarla açıklanacak. Gerek gazete gerekse de dergi indirilme rakamları resmi olarak Turkcell Dergilik platformundan paylaşılmaktadır. Yani böylece basılı mecrada “devlet sırrı gibi saklanan” ve üstelik yaklaşık 10-20 katı abartılarak açıklanan baskı, dağıtım ve satış rakamları da böylece tarihe karışmış oluyor. Bu köşede daha önceleri de yazdım aylık otomobil dergisi OTODERGİ’nin Turkcell Dergilik’te 2019 yılı ilk beş ayında toplam 427  bin adet indirildiğini resmi raporlarla gün gün belgelemek mümkün. Günümüz ekonomik şartlarında büyük gruplar bünyesinde olmayan otomobil dergilerinin en fazla 300-400 basılıp 200-300 dağıtıldığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Yani şu şartlarda kimsesin kimseyi kandırmaya çalışmasının da gereği yok.

Şimdi otomotiv sektörü günlük dijital Otomobil Gazetesi’nin heyecanı içinde olacak. Tüketici odaklı olan Otomobil Gazetesi kanaat önderlerinden oluşan kadrosu ile şu süreçte kararsız kalan otomobil tüketicisine yol gösteren seçkin, itibarlı ve özgün bir kaynak olacak. İtibarlı otomobil gazetecilerinin de yazı ve röportajlarla yer alacağı bu yeni mecra herkes için hayırlı olsun! 

OTODERGİ’de yönetim değişikliği!

Aylık otomobil dergisi OTODERGİ’nin temmuz-ağustos yaz özel sayısı ile önemli bir değişikliğe daha imza atıldı. Bu sayı itibariyle derginin test editörlüğünü yapan Buğra Özkan bundan böyle Yayın Yönetmeni olarak görev yapacak. Basılı ve dijital mecrada yer alan OTODERGİ sektörün en istikrarlı yayınlarının başında geliyor. OTODERGi temmuz ağustos sayısında lansmanı geçen hafta gerçekleştirilen yeni Renault Clio’yu kapağına taşıdı…