GÜZEL İZMİR...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta yaşanan 6.6 şiddetindeki depremin enkazları tamamen temizlendi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan 6.6 şiddetindeki depremin enkazları tamamen temizlendi. Ama temizlenen sadece binaların enkazlarıydı. Ailesini, sevdiğini, arkadaşını, komşusunu, evcil dostunu kaybedenlerin enkazları nasıl toparlanacak? Kaç gün, kaç gece, kaç saat gerekecek acaba? Onlar için kolay olmayacak peki ya bizler, üç beş gün üzülüp sonra hayatımıza devam mı edeceğiz yoksa bu üzüntüyü ve ilerleyen süreçte başımıza ne gelecek korkusunu hep içimizde taşıyacak mıyız?

Güzel İzmir, canım İzmir sayende tekrar birlik olabileceğimizi gördük. Birbirini tanımayan birçok insanın bir anda nasıl koordineli hareket edebileceğini gördük. Yardımlaşmanın, bir ekmeği bölüşmenin güzelliğini gördük. Tek bir nefes olup, nefes alan tek bir can için hep birlikte sevinip, kaybettiklerimiz için hep birlikte göz yaşı döktük. Bütün olmayı, birlik olmayı bence çok güzel başardık.

 İzmir Büyük Şehir Belediyesi, AFAD, AKUT, UMKE, Madencilerimiz, İtfaiye çalışanlarımız, sağlık çalışanlarımız, birçok şehrin belediye ekipleri, an ve an bütün dünyadan takip edilen canlı yayınları yapan muhabir ve kameraman arkadaşlarım, dağcılık ve mağaracılık kulüpleri, taraftar grupları ve sayamadığım onlarca gönüllünün elinden geleni yaptığı, tek yürek olduğu bu süreçte, teşekkürün eksik ve yetersiz kaldığı bütün gönüllü kahramanlar; iyi ki varsınız! Hep derim ya iyilik, iyilik, iyilik... İyilik bize iyi gelecek, iyilik kazanır mı bilmiyorum ama millet olarak iyi olmak hepimize çok iyi gelecek, ben buna çok inanıyorum. 

Ülkemizin bir gerçeği olan deprem, hayatımızın herhangi bir anında karşımıza çıkabilir, çıkacak da! Biz buna ne kadar hazırlıklıyız ne kadar bilinçliyiz, bu gerçekten çok önemli. Her defasında söylediğim gibi her yetişkin bireyin AFAD, AKUT gibi profesyonel arama kurtarma derneklerinin gönüllü üyesi olması çok çok önemli. Unutmayalım ki deprem değil, ihmaller, bilgisizlik, ihmalkarlık sevdiklerimizi bizden ayırır. Buna hep birlikte hazırlıklı olmamız çok önemli.

Bu süreçte İzmir’de hem depremi yaşayıp hem de gönüllü olarak her an depremzedelerin yanında olan ve her türlü doğru haberi anında alabildiğim arkadaşlarım Semih Hazar ve İrem Moralı’ya ayrıca teşekkür ederim. Gerek enkaz altında kalan gerek hasarlı binalarda mahsur kalan minik dostlarımız için çabalayıp çalışan Haçiko gönüllüleri ve Ömür Gedik’e de teşekkür etmek istiyorum.

İyilik bize iyi gelecek...