Vakıf Katılım web

HANDE YENER VE DEMET AKALIN'I 2020'DE NELER BEKLİYOR?

Ekin GÜN 31 Ara 2019

Ekin GÜN
Tüm Yazıları
Hande Yener ve Demet Akalın geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü, kızılca kıyamet koptu.

Yılbaşı yaklaşıyor ya şu sıralar gündemin en çok okunan haberleri arasında astrologların “2020’de bizi neler bekliyor?” başlıklı yorumları var.

Sanki 31 Aralık’tan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacakmış, her şey geride kalacakmış gibi üç boyutlu evrene ulaşacakmış telaşıyla birçok kişi o geceyi çılgınlar gibi bekliyor.

Oysa değişen tek şey, 1 Ocak günü öğleye doğru büyük bir baş ağrısıyla uyanılacak, monoton giden hayata renk katılmış olacak.

Gerisi aynı tas aynı hamam… Elbette her yeni yıla iyi dileklerle girmek ve herkesin yeni yılı istediği gibi karşılama hakkı var, buna kim karışabilir?

Mesele zaten bu da değil, bugün birazcık hep hayalim olan astrologluğa soyunacağım ve Hande Yener’le, Demet Akalın’ı 2020’de nelerin beklediğini yazacağım.

***

Hande Yener ve Demet Akalın geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü, kızılca kıyamet koptu.

Neymiş efendim, nasıl görüşürlermiş, Erdoğan’la onların nasıl bir ortak noktaları olabilirmiş.

Tabii sizin de çok yakından bildiğiniz bu kesimin en büyük özellikleri zaten Yener ve Akalın’a demediklerini bırakmayan faşist zihniyetleri.

Kanye West ile Donald Trump bir araya gelince ne ABD medyası ne de Kanye West’in hayranları bunu konu bile etmezken, bu ülkede Erdoğan’la görüşmenin bedeli ağır bir hakaret kampanyasına dönüşüyor.

Hem de cinsiyetçiliğin en iğrenç boyutlarına varıncaya kadar.

Ve artık sosyal medyayla birlikte artan “herbokolog” mesleğince neden görüştüklerini bilmeden yorumlar yapılıyor.

Demet Akalın ve Hande Yener’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin sebebi çocuk istismarına ve kadına şiddete karşı büyük bir sorumluluk projesini hayata geçirmek istemeleri.

Gelişmiş ülkelerde bu tarz projeleri daha ileriye taşımak için fikirler üretilirken bizim ülkede belli bir kesim bunu baltalamak için özellikle uğraşıyor, sonra “kadın şiddetine son” diyerek meydanlara dökülüyorlar ama bunların samimiyetine kim inanır?

Öyle ya Yener ve Akalın, “Las Tesis” danslı protesto yapsalardı ya da Ekrem İmamoğlu ile görüşselerdi bu faşist kesimin gıkı çıkmayacaktı.

Ama konu Erdoğan olunca, Hande Yener’in kıyafetine kadar cinsiyetçi yorumların dibine vurulurken eleştirdikleri kadın düşmanı zihniyetten bir farkları kalmıyor.

***

Şimdi Hande Yener ve Demet Akalın’ı 2020’de nelerin beklediğini söyleyeyim…

Bir süre bu linç kampanyası sürecek, instagram postlarının altına hakaretler devam edecek, muhtemelen “unfollow” sayılarında artış olacak, mahalle baskısından korkan CHP’li belediyeler konser vermeyecek, Demet Akalın’ın Türkçesiyle dalga geçilecek, Hande Yener’in beğendikleri yeni tarzını bu sefer kıyasıya eleştirecekler ve ortodoks zihniyetli yakın çevrelerinin hışmına uğrayacaklar.

Ha tabii ki tüm bunları “özgürlük ve demokrasi” adı altında yapacaklar, “çağdaşlığı” savunmuş olacaklar.

Ama hadi gelin “kadına şiddete karşı bir proje üretelim” dediğimizde de sıvışıp Cihangir’de solculuk taslayacaklar.

Böylelikle 2019 yılındaki muhalif kesimin özetini de okumuş oldunuz.

Hepinize iyi yıllar…