​HASİBİM KAPLANIM

Alican DEĞER 11 Oca 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Twitter ahalisi şaşkınlık içindeydi.

Twitter ahalisi şaşkınlık içindeydi. Herhalde Hasip Kaplan’ın hesabı başkalarınca ele geçirilmişti. Çünkü Parti’nin görünür söylemlerinin tersine şeyler yazıyordu.

Demirtaş’ın HDP Genel Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklaması belli ki şimdiye kadar örtülü olan tartışmaları ortaya çıkartmıştı. Hasip Kaplan “Herkes haddini bilecek. Üç nokta bir ünlem” ile biten tweettinde Demirtaş’ın yerine bir Türk’ün göz dikmemesi gerektiğini belirtiyordu. Naçizane öneri olarak söylüyordu. Ancak bir sorun vardı çünkü “Naçizane” sözlük anlamı olarak “Çok küçük, çok önemsiz” anlamına geliyordu ve sözleri hiç de öyle değildi.

Hasip bey hızını alamadığı zaman ise sadece tek harflik (M harfi) tweetler bile atıyordu. Hesabının ele geçirilmediği kısa sürede anlaşıldı. Ve asıl sıkıntısının Partisi’nde politika yapan “Türk” kökenli Sırrı Süreyya Önder olduğu anlaşıldı. Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder’in HDP Eş Genel Başkanı olabilme ihtimalini hiç sevmemişti. Ve birden patlattı “Sırrı gitsin film çeksin”.

Cevap da Twitter’dan geldi. Partisi Hasip Kaplan’ı açıkça eleştiriyor ve açıklamalarını ırkçı-ayrımcı olarak nitelendiriyordu. 

Dediğim gibi ahali şaşkınlık içindeydi. Bunu ırkçılık olarak niteleyenler olduğu kadar destekleyenler de vardı. Ve bir hayli çoktular. Hasip Kaplan her ne kadar sonraları dolaylı laflarla toparlamaya çalışsa da anlaşılan HDP içende bir “Kürt-Türk” sorunu yaşanıyordu. 

Ve yine sözlerinden anlaşıldı ki, 2 dönem kuralı yüzünden milletvekili olmadığını söyleyen Hasip Bey bu duruma da içerlemişti.

Sonunda tepkilere dayanamadı ve partisinden de siyasetten de istifa ettiğini açıkladı. Şimdi söz sırası Hasip Kaplan’ın hedef aldığı “Türk” Sırrı Süreyya Önder’de idi. Onun açıklaması da gecikmedi: “Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir”

Şimdi renkli kişiliği ile tanınan Hasip Kaplan tavrını nasıl devam ettirecek göreceğiz. Ama kesin olan şey Türk-Kürt ayrımının zaten birçok konuda eleştirilen HDP’ye hiçbir yarar getirmeyeceği.