HAYALDİ GERÇEK OLDU

Mustafa YAŞAR 19 Oca 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Fenerbahçe'nin Mesut Özil rüyası gerçek oldu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 8 Aralık’ta yaptığı açıklamada “Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok. Bizim için gerçekleşirse güzel bir rüya olur ama gerçekleşmesi zor bir rüya" ifadelerini kullandığını hepimiz dün gibi hatırlıyoruz.

Aynı Ali Koç, tarihler 11 Ocak’ı gösterdiğinde ise bu kez  ‘Geçmişe oranla transferi bitirmeye daha yakınız ancak ben hala rüya olduğunu söylüyorum.’ diyordu ki…

Fenerbahçe’nin Mesut Özil rüyası gerçek oldu.

Ali Koç’un Mesut Özil transferi için geçmişte yaptığı bu açıklamalar şüphesiz ki bir stratejiydi.

Başkan Koç, Özil’in Fenerbahçe formasını giymesini herkesten çok isteyen kişiydi.

Kamuoyuna ‘rüya’ derken o rüyanın gerçeklemesi için de harıl, harıl çalışıyordu.

Evet. Fenerbahçe’nin dünyada aylık kazancı en yüksek 10 futbolcu listesinde 1.4 milyon sterlin ile 10'uncu sırada yer alan Mesut Özil transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek ekonomik gücü yoktu ama ortada uzun yıllardır Fenerbahçeli olduğunu söyleyen bir Mesut gerçeği ile Fenerbahçe’nin bu transferi gerçekleştirmesi için elini cebine atacak Fenerbahçe’ye gönül vermiş sermaye gücüne sahip iş insanları da vardı.

Bunu çok iyi bilen ve bu yönde adımlar atan Ali Koç şimdi tüm bu unsurları bir araya getiren kişi olarak Mesut Özil’e Fenerbahçe formasını giydirecek.

Bir başka deyişle Fenerbahçe’nin rüyadan gerçeğe dönüşen transferine imza atacak.

Mesut Özil, Fenerbahçe ve Türk futbolu için bir transferden ötedir.

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyünden 6 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç eden ikinci nesil bir Türk göçmeni olan Özil, geçmişte Türkiye yerine Almanya milli takımını tercih ettiği için çok eleştirilse de; ırkçılık eleştirisi yaparak Alman milli takımını bıraktığını açıkladığı süreçte sergilediği tavırla da dikkat çekmişti.

Mesut Özil, Aralık 2019'da Uygur Türklerini, "eziyetlere direnen mücahitler" olarak nitelendirdiğinde de çok konuşuldu.

Arsenal ve Real Madrid gibi devlerin formasını giyen, kariyeri boyunca bir Dünya Kupası olmak üzere 13 kupa alan Mesut’un Fenerbahçe’ye transferinin detaylarını sayfamızın manşetinde okuyacaksınız o kısmı yazımın konusundan ayrı tutuyorum.

Fenerbahçeliler bugünlerde Mesut Özil transferi ile mesut olsa da; sonrasında cevabı aranan soru da bellidir aslında.

O soruda: Mesut’ta geldiğine göre sezon sonu sarı-lacivertliler şampiyonluğa ulaşır mı?

Şahsen bir fikrim yok.

İzleyip göreceğiz.