HDP'YE ALTERNATİF PARTİ Mİ?

Yaşar İÇEN 04 Şub 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Yeni bir aşk, yeni bir iş Yine gülecek bir neden lazım Yeni bir haber, yeni bir kader Bunlar için bana şans lazım...

Geçtiğimiz günlerde “Yeni Bir Ben Lazım” şarkısını dinliyorum ve uzun zamandır kafamda olan tespitlerimin tek tek zihnimde oturmaya başlaması ile şarkının sözlerini hemen uyarladım; ‘Yeni bir şeyler lazım ama bunlar için önce akıl ve mantık lazım bize’.

Türkiye tarihi boyunca hiç bu kadar muhalefetten yana kahrolmadı!
Ülkeler, renklerin ahenk içerisinde var olması ile caziptir...
Şu an ülkemizin muhalefetten yana renklerine bakalım dersek karşımıza silik, soluk, flu, kirli, bitik bir renk skalası çıkacak hiç şüphesiz.

Tamam hadi iktidar partisini eleştirelim hep birlikte. Ki köşe yazılarımla sıklıkla yapıyorum bunu. Eleştirirken kendimce çözüm alternatiflerini sunmayı da unutmuyorum ama... 
Muhalefetin ateşli eleştirilerinden sonra çözüm ve alternatiflerinizi alalım efendiler dediğimiz anda ne oluyor peki? Son dilim pastayı yiyen suçlu misali herkes sus pus birbirine bakıyor! 

Çocukken sokakta düşüp bir yerimizi kanattığımız zaman eve gidemezdik çünkü bir de üstüne annemizden dayak yemek vardı. Yaramızı ve gözyaşımızı topraklı ellerimizle silip yaranın üstüne antibiyotik niyetine okkalı bir tükürük kondurduk mu tamamdı...

Türkiye son yıllarda ciddi sıkıntılardan geçiyorken ‘muhalefet, zihni ve yüreği yaralı vatandaşı dövmekten başka bir şey yapmıyor, tıpkı annemiz gibi’... 

Güneydoğu’yu geziyorum, izliyorum, soruyorum, solukluyorum. Bölgenin muhalefet partisinden yana ortaya çıkan tablosu şu; HDP seçmenin gözünde ve gönlünde bitmiş durumda... İşte tamda bu noktada iki görüş beliriyor. Birincisi; HDP bende bitti son kez oy vereceğim! İkincisi de; HDP bende bitti asla ve asla oy vermeyeceğim!

Şu an örtü altında baskılarla tutulmaya çalışılan muhalefet partilerindeki büyük kırılmalar, kopuşlar, bitişler, kapıya kilit vurmalar 31 Mart sonrasında aleni ve hızlı bir şekilde yaşanacak. Demedi demeyin!
Tüm bu yaşananlar sonrasında Güneydoğu insanının aklını yok sayan, varlığından haz etmeyen, takmayan, aleni dalga geçen, baskı uygulayan HDP dip dalgayı yaşayacak desem inanıyorum ki kimse şaşırmaz!

Bu bitiş ile birlikte terör örgütü menşei taşımayan yeni bir bölge muhalefet partisinin tohumları yeşerir mi, diye sorarsanız... Olabilir diyebilirim...