HEDEF KÜÇÜLDÜ

Mustafa YAŞAR 15 Mar 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası sendeleyen ancak hemen ardından Kasımpaşa karşısında kazanan bordo-mavililer geçen hafta bu kez de sahasında Aytemiz Alanyaspor'a mağlup olunca şampiyonluk hedefinden bir hayli uzaklaştı.

Şöyle bir geriye baktım da; Trabzonspor seri yapmış giderken bile hep şerh düşmüş, iyi futboldan çok yüksek konsantrasyonla oynayarak zirvede yer bulacaklarının ışığını vermediklerini yazmışım.

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası sendeleyen ancak hemen ardından Kasımpaşa karşısında kazanan bordo-mavililer geçen hafta bu kez de sahasında Aytemiz Alanyaspor’a mağlup olunca şampiyonluk hedefinden bir hayli uzaklaştı.

Nitekim Alanyaspor mağlubiyeti sonrası Abdullah Avcı da gelecek sezonun hazırlıklarını yapmaya başlayacaklarını söyledi.

Aytemiz Alanyaspor'a 3-1 yenildikleri maçın kadrosunda 5 değişiklik yaparak maça başlayan Avcı, Serkan Asan, Baker ve Afobe'yi yedeğe çekti.

Bu futbolcuların yerine de Djaniny Samedo, Yunus Mallı, Abdulkadir Parmak, Hüseyin Türkmen ve Hosseini'ye ilk 11’de görev verdi.

Son 4 maçında 1 puan alan ve düşme hattında yer alan Erzurumspor’da da eksikler vardı.

Göztepe maçında kırmızı kart gören Manuel Da Costa kadroda yer almazken;

Mesut Bakkal, Da Costa, Murat Uçar ve Rashanu'nun yerine Butko, Emrah Başsan ve Teikeu'yu sahaya sürdü.

İlk 45 dakikada topa daha çok sahip olan ev sahibiydi.

Bordo-mavililer ise kopuk, kopuk oyunda gol yollarında etkisiz kaldı.

Suskun golcüsü Ekuban, Nwakaeme ve Bakasetas’ı besleyemeyen kanatlar aksarken, zaman zaman da kalesinde tehlike yaşadılar.

İlk yarıdaki sonuca gitmekten uzak oyunun tekrarını ikinci yarıda da devam ettiren Trabzonspor sonuçla sahadan 1 puanla ayrılırken lider Beşiktaş’ın da 11 puan gerisine düştü.

Bu ciddi puan farkının kapanmasını beklemek hele ki önünde Galatasaray ve Fenerbahçe varken büyük hayalcilik olur.

Bordo-mavililerin lig sonu gerçekçi hedefi ilk 4 içinde kalmak olmalı ki; bunun içinde bu futbol yeterli olmaz diye düşünüyorum.

Abdullah Avcı gelecek sezonun hazırlıklarını yapmadan önce bu sezonu en iyi yerde tamamlamayı başarmalı.

Erzurumspor ise rakibine oranla gol yollarında daha çok etkiliydi.

Kazanabilecekleri bir maçtan aldıkları 1 puana bugün için sevindiklerini düşünmüyorum.

Gelecek haftalar onlar için çok daha zor geçmeye aday.