HEYECAN DORUKTA

Burhan AKDAĞ 23 Nis 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Süper Lig'de 30. hafta maçında Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı.

Vodafone Park'ta oynanan maçta Beşiktaş sahaya beklenildiği gibi çıktı. Bir kaç gün önce oynanan ve yarım kalan Fenerbahçe maçının ne kadar etki edeceğini çok merak ediyordum. Düşündüğüm gibi olmadı. Cuma günü Başakşehir, cumartesi ise Galatasaray rakiplerini yenmiş, şampiyonluk yolunda çok önemli engelleri aşmıştı. Bu yüzden yeni Malatya maçı tam bir final maçı gibiydi. Beşiktaş her zamanki gibi müthiş taraftar desteği ile maça çok iyi başladı. Golü de erken buldu. Üç Malatyasporlu futbolcunun hatasını Negredo affetmedi ve golü attı.

Son haftalarda Gol pozisyonuna girmek konusunda takımda büyük bir sıkıntı var. Gol pozisyonuna girmekte zorlanıyor. Rakibin yaptığı hatalar sonucu gol atabilen Beşiktaş, bu maçta da bu sıkıntıyı yaşadı..

Topla oynama konusunda hiç bir sıkıntı yok. Beşiktaş rakibi ile kedinin fare ile oynaması gibi oynuyor. Ancak bu baskı bir türlü takımı gol pozisyonuna sokamıyor.

Bu maçta da Beşiktaş’ın rahatlaması için ikinci golü beklerken, Yeni Malatya beraberlik golünü buldu. Zaten o dakikalarda gol geliyorum diyordu.

Ve geldi.

Maçın ikinci yarısı da ilk yarıdan farkı yoktu. Beşiktaş bastırıyor, zaman zaman doldur boşalt yapıyor ama sonuç yok. Dakikalar geçtikçe sinirler geriliyor, inşallah Galatasaray maçı öncesi Pepe gibi cezalı duruma düşen futbolcu olmaz diyerek kuşkulu gözler ile maça bakıyorum. İlk yarı gol pozisyonuna giremeyen Beşiktaş bu kez golleri arka arkaya kaçırıyor.

Yine bir yan topta bir kaç dakika önce golü kaçıran Talisca bu kez kaçırmadı, Beşiktaş’ı öne geçirdi. Bu golden bir kaç dakika sonra Qauresma  serbest atışta takımının üçüncü golü attı.

Bu golden sonra tüm Beşiktaşlılar gibi ben de bir ohh çektim. Her maçın bir telafisi olabilir, ancak bu haftaların telafisi kesinlikle yok. Bu haftalarda puan kaybeden takımın şampiyonluk yarışından bir anda kopacağı kesin.

Bu haftayı puan olarak kazasız belasız atlattık, ancak Caner Erkin’in sakatlığı ise çok ciddi. Sezonu kapatmış olabilir. Özellikle Galatasaray maçı öncesinde bu sakatlığın teknik ekibi çok üzdüğü bir gerçek.

Şimdi gözler önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray maçına çevrildi. Adeta bir şampiyonluk maçı, yenen şampiyon. Beraberlik Beşiktaş’a yaramadığı gibi Galatasaray’ı da mutlu etmiyor..