HİKAYE ANLATMAK NEYİ DEĞİŞTİRİR?

Mustafa Kadir ATASOY
Tüm Yazıları
"Hikaye anlatmak hikayeyi anlatanı değiştirir ve hikaye de anlatılınca değişecektir" diyor Mohsin Hamid... Ben de üç haftadır hastayım. Doktor zatürre olduğumu söyledi. Öğleyin tekrar uyudum ve kalktığımda her yerin karla kaplandığını gördüm.

13 Ocak'ta kar yağışı anormal bir şey değil... Dayım aradı. "Kadir, kar iyidir, kar yağdığında mikroplar kırılır" dedi.

İştahım biraz açıldı. Peynir, ekmek yiyorum ve antibiyotik içiyorum. Televizyonda izleyecek bir şey bulmaya çalışıyorum. Sonunda buluyorsun ama ararken yoruluyorsun da...

Elektrik gitti. Hâlâ yağıyor. Mikroplar kırılmış olmalı. Bir çay daha doldurdum Yusuf'un Polonya'dan getirdiği çirkin kupaya...Varşova'daki Muzeum Narodowe'den 10 Euro'ya almış. Bizde daha iyileri 20 lira. Yerli ve millilikle ilgili müfredata ders konulmalı.

Kullandıklarım eskisin, eşofmanlarımı da yerli malı alacağım. Birkaç yıl önce bazı Süper Lig takımları yerli marka eşofman ve spor malzemeleri kullanıyordu. Galiba artık kullanmıyorlar.

Elektrikler geldi, hoş geldi. İnternetten araştırma yaptım. Rus Kalkınma Bakanlığı altı kamu ihalesi açarak ithal teknolojilere alternatif geliştiren şirketlerden alım yapıyormuş. Çok sayıda Rus firması yabancı ürünlere alternatif üretmeleri için devletten 15 milyar ruble destek almış.

Rauf Denktaş'ın yedinci ölüm yıldönümüymüş. KKTC'nin kendi milli marşı yok. Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini isteyenler çıkar belki.

Vahit abi yine otobüsüyle kafile gezdiriyormuş. Geçen Norveç'in kuzeyinde bir adadaydı. Bugün Garmisch-Partenkirchen diye bir yerden yeni fotoğraflar attı. 13 Ocak'ta oranın da karlı olması anormal bir şey değil.

Bazı adamların bazı şeylere dikkat etmeleri normal. Önemli olan öbürlerinin dikkat etmesi. Biraz karışık oldu. Yani tam olarak Beyşehir'deki cami gibi... Ortasında bir kuyu var. Bu kuyuya kış boyunca yağan kar yığılıyor ve oluşan buz yazın yavaş yavaş eriyor. Yazın buhar ahşabı besliyor, içerisi de serin oluyormuş.

"Kurt köyünü, tüyünü değiştirir, huyunu değiştirmez" diye bir atasözümüz var. Kış da kurt gibi aynı... Garmisch'teki mikroplar da kırılmış olmalı.