Vakıf Katılım web

​HOLLANDA BAŞKONSOLOSUNA

Gülay YÜCEL 10 May 2017

Gülay YÜCEL
Tüm Yazıları
Genel olarak herhangi bir polemiğin içerisine girmek istemem.

Genel olarak herhangi bir polemiğin içerisine girmek istemem. Bunun içinde azami gayret gösteririm. Ancak bazen şartlar insanı zorlamıyor dersem yalan olur. Şimdi olduğu gibi.. Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı önceki gün.. Yağmur sonrası su birikintileri oluşan İstiklal Caddesi'nden çektiği fotoğrafı Twitter hesabından takipçilerine sundu sayın Schuddeboom.. Buraya kadar herşey normal. Anormal olan paylaşımdaki yorum: Yağmurda İstanbul İstiklal Caddesi: Doğal yüzme havuzu.. 

Ekran-Resmi-2017-05-09-15.44-2

Biz de bir deyim vardır, üstünlük taslayanlar için kullanılan. Tam örtüşmese de yerinde denebilir, tam yerinde olsa gerek: Hem kel hem fodul.. 

Sayın Schuddeboom’a alttaki Hollanda - Amsterdam’da çekilen fotoğrafa bakmasını tavsiye ederim.. 

Sanırım “Doğal yüzme havuzu” bu olsa..

BtnlsHPCcAAP-vz2

PAKET TUR BEREKETİ

Dünya Gazetesinde denk geldim. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, kentteki tur operatörleri aracılığıyla paket turlarla gelen turist sayılarını derlemiş..

Buna göre, Antalya'da, en kötü sezonunun görüldüğü 2016 yılı Ocak-Nisan döneminde paket turlar aracılığıyla toplam 299 bin 305 turist gelirken, bu yıl aynı dönemde yüzde 48 artışla 442 bin 964 turist sayısına ulaşılmış. Devam ediyor, “Geçen yılın Ocak-Nisan döneminde paket turlarla Antalya'ya Rusya'dan 20 bin turist gelirken, rakam bu yıl aynı dönemde yüzde 661 oranında yükselişle 152 bin 536'ya yükseldi. Paket turla gelen Rus turist sayısı 7.5 kat arttı. Antalya'nın en önemli pazarı konumundaki Almanya'dan ise yüzde 9 artış kaydedildi. En önemli üçüncü pazar İngiltere'den ise yüzde 6 artış kaydedildi. Polonya'dan ise yüzde 131'lik artışla 2 bin 185 olan turist sayısı 5 bin 50'ye yükseldi. Çek-Slovak pazarında da yüzde 291'lik artış dikkat çekti. Ortadoğu pazarında ise yüzde 324'lük artışla, 612 olan paket turlu turist sayısı 2 bin 595'e çıktı. Antalya'ya en çok turist gönderen 14 ülke dışındaki diğer ülkelerden ise toplamda yüzde 13 artış gözlendi. Antalya'nın en önemli pazarlarından Hollanda'dan paket turlarla gelen turist sayısı ise neredeyse yarı yarıya düştü. Hollanda'daki genel seçimler ve Türkiye'deki referandum sürecinde iki ülke politikacıları arasında gerilimin yaşandığı bu dönemde geçen yıl Ocak-Nisan arasında gelen turist sayısı yüzde 40 azaldı. Dikkat çeken bir diğer düşüş de İskandinav pazarında kaydedildi. Belçika'dan yüzde 15'lik düşüş, İsviçre'den yüzde 8 düşüş, Romanya'dan yüzde 2 düşüş, Avusturya'dan yüzde 28 düşüş ve Fransa'dan yüzde 80 düşüş.” 

Bir yandan düşen bir yandan artan rakamlar. Görünen o ki, Rus turist bizim için oldukça önemli. Özellikle pazarı Rus turist olan turizmcilerimizin azami gayret göstermeleri şart. Sizce?..