İDARE ETTİLER!

Mustafa YAŞAR 19 Eki 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Fatih Karagümrük-Kasımpaşa mücadelesi İstanbul'un en eski derbilerinden birisi olarak bilinir.

Fatih Karagümrük-Kasımpaşa mücadelesi İstanbul’un en eski derbilerinden birisi olarak bilinir.

Dün Kadıköy’de 1961-1962 sezonunun ardından 59 yıl sonra Süper Lig seviyesinde oynanan ve 'Haliç derbisi' olarak da anılan karşılaşma bu anlamda oldukça önemliydi.

Maç öncesi ligin yenisi Fatih Karagümrük geride kalan 4 haftada aldığı 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve beraberlikle 'hiç de fena bir başlangıç yapmadı' dedirten bir görüntü verirken, alt ligin usta teknik direktörü Mehmet Altıparmak ve ekibini göreve getiren ve milli ara öncesi Galatasaray'ı mağlup ederek büyük sükse yapan Kasımpaşa içinde aynı şeyleri söylemek mümkündü.

İlk 45 dakikada rakip yarı sahada daha etkili olan Fatih Karagümrük duraklamanın sonlarında bulduğu golle soyunma odasına üstün giden taraf olurken, topa yüzde 54 oranında sahip olan ancak sahasından çıkmakta zorlanan bir Kasımpaşa izledik.

İkinci yarıya 47.dakikada gelen Aytaç Kara’nın kafa golüyle beraberliği sağlayarak başlayan Kasımpaşa oldu.

Gol sonrası dengeler değişir beklentisindeydim ancak her iki teknik adamında ‘öncelikle kaybetmeyelim’ anlayışı seyir zevki düşük bir mücadele izlememize neden oldu.

Jimmy Durmaz’ın kırmız kart görmesiyle 75.dakikadan sonra 10 kişi mücadele eden Fatih Karagümrük, 83.dakikada Mevlüt Erdinç ile bulduğu çok önemli gol pozisyonunu değerlendiremez ve bu pozisyon ikinci 45 dakikanın en önemli aksiyonu olurken, Kasımpaşa’nın da erken bulduğu gol dışında çokta varlık gösterdiğini söyleyemeyiz.