İKİ ADIM GERİ ATIP SIÇRARSIN

İlnur ÇEVİK 21 Eyl 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gelecek 3 yıl için ekonomi vizyonunu ortaya koyacak olan Yeni Ekonomi Programını açıkladı.

Bu programa göre büyüme hedefleri; 2018 yılı için yüzde 3,8, 2019 yılı için yüzde 2,3, 2020 yılı için yüzde 3,5 ve 2021 yılı için yüzde 5 olarak belirlendi. Yeni biraz yavaşlayacağız, bu arada kendimizi toparlayacağız, sonra da ver elini sıçrama…

Dünya şu anda Amerika'nın tetiklediği çok yıpratıcı bir ekonomik savaştan geçiyor. Bu savaşın Türkiye’yi etkilememesi diye bir şey söz konusu olamazdı. Bir de buna ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye karşı takındığı olumsuz tavır da eklenince ister istemez ekonomik dalgalar bizi daha da etkiledi. Bir de bunlara bazı iç ekonomik yapısal sıkıntıları da ekleyince şu andaki durumla karşılaştık.

Bu açıklanan program hem gerçekçi hem de insanımızı en az zorlayacak ve uygulanabilir bir paket. Tasarruf her alanda yapılacak ama stratejik alanlarda büyümeden taviz verilmeyecek.

Türkiye artık yerli ve milli bir sanayi atılımı ile her alanda ileri gidecek ve ciddi bir sıçrama yapacağı bir alt yapıyı hızla hazırlıyor. İşte savunma sanayi alanındaki dev sıçramalar. İşte dün açılan Teknofest. Şimdi dünyaya yayılıp daha fazla mal ve daha fazla hizmet satacağız.

Yani birkaç adım geri atıp sonra koşup sıçrayacağız.