İLK EŞİK GEÇİLDİ

Mustafa YAŞAR 12 Şub 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Son iki haftada Trabzonspor ve Gençlerbirliği'yle berabere kalarak 4 puan kaybeden Fenerbahçe, kazanıp şampiyonluk yarışında iddiasını kuvvetlendirmeliydi.

Kaybetmesi halinde fark 8 puana çıkacaktı ki; Aykut Kocaman’da sık, sık buna vurgu yaptı Medipol Başakşehir maçı öncesi.

Dün gördük ki olası bir yenilgi sonrası sıkıntının ne büyük olacağının farkında ve oldukça motive idi sarı-lacivertliler.

Değişmezi olan Epureanu, grip olduğu için bu oyuncunun yerine 308 gün sonra  Chedjou’ya, cezalı Emre Belözoğlu'nun yerine  İrfan Can Kahveci’ye, Mossoro'nun yerine de Arda Turan’a formayı veren Abdullah Avcı bu mecburi değişiklikler nedeniyle oldukça zorlandı.

Fenerbahçe karşısında geçmiş haftaların çok uzağında bir oyun sergileyen turuncu-lacivetliler, adeta sahada yürüyünce yenilgileri de kaçınılmaz oldu.

Mahmut, Visca, Arda Turan ve Adebayor'un yokları oynadığını söylersek yanlış olmaz.

Buna karşılık rakibi karşısında sakin kalan ve önce devreyi sonrasında da tek farklı önde başladıkları ikinci yarıyı aynı sakinlikle ve istediğini alarak tamamlayan Fenerbahçe için ise dün akşam her şey yolunda gitti.

Bu galibiyetleriyle yarışın içinde kalan Fenerbahçe haftaya sahasında oynayacakları Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasını kazanacaktır.

Sarı-lacivertliler için asıl hedef bir sonraki hafta oynayacakları Beşiktaş maçı olacak.

Olurda o maçtan da 3 puan ile ayrılmayı başarabilirlerse işte o zaman çok daha farklı şeyler söyleyebiliriz Kocaman ve öğrencileri için.