İLKBAHAR-YAZ SEZONU MODA TRENDLERİ

Yonca ORTAN 30 Nis 2023

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Her sezon belli başlı parçalar ve tasarımlar trendler arasında yer alsa da konseptler, desenler, renkler de moda trendlerinde önemli bir yere sahip oluyor ve parçaları şekillendiriyor.

Her sezonda olduğu gibi, 2023 ilkbahar-yaz sezonunda da moda trendlerine eklenen birçok yeni parça ve konsept mevcut. Bu yeni parça ve konseptlerin yanında moda trendleri arasındaki varlığını uzun süredir koruyanlar da bulunuyor. İşte 2023 ilkbahar-yaz sezonunu moda trendlerinde öne çıkanlar: 

En çok konuşulacak trendler

Her sezon belli başlı parçalar ve tasarımlar trendler arasında yer alsa da konseptler, desenler, renkler de moda trendlerinde önemli bir yere sahip oluyor ve parçaları şekillendiriyor. 2023 ilkbahar-yaz moda trendleri arasında yer alan konseptler, desenler ve renklerden bazıları:

Cesur renkler ve desenler

Son yılların ilkbahar-yaz moda trendlerinde olduğu gibi 2023 ilkbahar-yaz moda trendlerinde de cesur renkler ve hareketli desenler sıklıkla karşımıza çıkacak. Turuncu, pembe, yeşil gibi bahar renklerinin en canlı ve çarpıcı tonları neredeyse her parçada kullanılmaya başlanıyor. Bu canlı renklere ise soyut, geometrik şekiller ve zebra, leopar, çiçek gibi doğal desenler eşlik ediyor. Örneğin yeşil, mavi, sarı gibi canlı renklerde blazer ceket modelleri bu sezonun trend kombinlerinde sıklıkla karşımıza çıkacak!

Oversized parçalar

Konforun giyim dünyasında öneminin giderek artmasıyla oversized parçaların moda trendlerindeki yeri de buna bağlı olarak büyüdü. Bir süredir birçok giyim parçasında gördüğümüz oversize modası, 2023 ilkbahar-yaz moda trendlerinde de bizlerle olacak gibi görünüyor. Konforuyla zaten hayatımızda yerini kazanmış olan oversized parçalar trendlerin de arasına girmesiyle uzun bir süre daha trend kombinlerde görülecek. Oversized sweatshirtler, oversized tişörtler gibi parçalar bu yaz sezonunda en çok göreceğimiz parçalar arasında olacak!

Retro ve vintage etkisi

Retro ve vintage parçalar neredeyse her sezon moda trendleri arasında yer alıyor. 2023 ilkbahar-yaz moda trendlerinde de 2000’lere geri dönüş etkisi taşıyan parçaları her yerde görüyor olacağız. Düşük bel pantolonlar, kısa ve dar tişörtler, oversized blazer ceketler bu trendlerin arasında bulunan önemli parçalardan. Elbette 2000’ler etkisinin dışında bir süredir etkisini gösteren 70’ler, 80’ler, 90’lara ait parçaları bir süre daha görmeye devam edeceğiz. 

Fütüristik detaylar

Her ne kadar moda trendlerine retro ve vintage tasarımlar hakim olsa da, fütüristik detaylar da trend parçalarda yer almayı başarıyor. Metalik detaylar, holografik dokular gibi unsurlar bu sezonun fütüristik detaylarında önde gelenlerden olacak. İddialı görüntüler yaratmak için kullanılan bu detaylar, çarpıcı renkler gibi diğer trendlerle bir araya getirilebilir, trend olan kontrastlı ve uyumsuz görüntüleri ortaya çıkarmak için kullanılabilir. 

Bol paça pantolonlar

Pantolon modellerindeki trendlerin sıklıkla değiştiği bu dönemlerde, bol paça pantolonlar yine ön plana çıkmaya başladı. 2000’ler trendlerinin geri dönüşüyle sık sık karşılaşacağımız bol paça düşük bel pantolonlar bu sezonun en çok konuşulan parçalarından birisi olacak. Bu pantolon modellerinin yanında, cesur desenlerin de trendlerde büyük yer kaplamasının bir etkisi olarak, çarpıcı renkler ve sürrealist desenler pantolonlarda yer almaya devam edecek. Son yıllarda trendlerde bulunan zebra desenli pantolon modelleri ve leopar desenli pantolon modelleri bu sezon da hayatlarımızda olacak.

Spor giyim

Spor giyim stili genelde özensiz bir görüntü yaratıyormuş gibi hissetsek de, spor giyim ürünlerinin günlük hayatımızda kapladığı yer ve sağladığı mükemmel konfor trendler arasında yer almalarını sağladı. Spor giyim ürünlerini şık ve günlük parçalarla bir araya getirmek, en trend görünümlerden birisi haline geldi. Örneğin, tenis eteği, beyaz gömlek ve sweatshirt üçlüsü en trend kombinler arasında yer alıyor. Veya yoga taytı ve bir yoga bluzu ikilisi spora gidiyormuş gibi bir görüntü yaratsa da artık sokak stillerinde trend bir görüntü de yaratacak!