Vakıf Katılım web

IMF DEFTERİ TAMAMEN KAPALI

İlnur ÇEVİK 08 Eki 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye yeniden IMF'ye muhtaç olacak" propagandası yapanlara "bu defter tekrar açılmamak üzere kapatılmıştır" diyerek bütün spekülasyonlara son verdi…

Yani ne bazı Amerikan şirketleri aracılığı ile yabancı destek ne de doğrudan bir IMF desteği ile ekonomik problemleri çözmeye kimse yeltenmeyecek. Türkiye’yi IMF’den kurtaran lider artık Türkiye’yi IMF’ye muhtaç etmeyeceğini açıkça ilan etti.

Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin ekonomik değerleri ve göstergeleri hakkında detaylı bilgiler vererek ekonomimizin hasta olmadığını aksine dünyadaki diğer ekonomilere ve bütün global olumsuzluklara rağmen karşılaştırmalı olarak sağlam bir noktada olduğunu vurguladı.

IMF defteri kapalı olduğuna göre ekonomik reformlar ve tedbirleri tamamen yerli ve milli olacaktır. Yerli ve milli varlıkları, araçları ve imkânlarını seferber ederek ekonomik sıkıntıların aşılması mümkündür. Bunu yapabilecek lider de Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Cumhurbaşkanımızın verdiği sinyallere göre vurguncularla, stokçularla, hortumcularla ve spekülatif amaçlarla ekonomi ile oynamaya kalkanlarla etkin mücadele yönetimin ekonomik mücadeleyi kazanmasında tayin edici faktörler olacak.