IMF İLE "NİKAHSIZ" GÖRÜŞME!

Arzu ERDOĞRAL 25 Eyl 2019

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
1960 darbesinin ardından IMF pençesine düşen Türkiye'nin ilk anlaşmasının altında darbe yönetiminin başı Cemal Gürsel'in onu takip eden dört anlaşmada ise devrin CHP Genel Başkanı İnönü'nün imzası olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "IMF boyunduruğundan bu ülkeyi kurtaran biz değil miyiz?" sorusunu sorarak, defaatle IMF ile defterin tekrar açılmamak üzere kapandığını ve onların bizden 5 milyar dolar borç istediklerini dile getirmişti.  

Ama özellikle CHP’yi ve bazı kesimleri bir türlü ikna edemedi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Saray IMF ile anlaşma için çoktan düğmeye basmış. Her şeye cevap yetiştirmeye çalışan saray bir tek buna cevap vermedi. Konuyla ilgili tık yok. Tekrarlıyoruz siz IMF ile söz kesmişsiniz, nikahı 31 Mart’tan sonra yapacaksınız” demişti.

Öztrak’ın “Ülke ekonomisi 1 Nisan’dan sonra IMF’ye emanet edilecek” açıklamasının ise geçen süre zarfında bir karşılığı olmadı. 

Sonra bir baktık ki IMF konusunu gündeme getirerek algı operasyonu içerisine girmeye çalışanlardan  CHP'nin ekonomist sözcüsü Faik Öztrak ile eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Refet Gürkaynak Hilton Otelde IMF ile bir görüşme gerçekleştirmiş... 

Görüşmenin ardından yapılan açıklamalar ise hiç tatmin edici değil. Direkt kendilerine ulaşıp IMF’ye bu kadar karşı gözüküp, “AK Parti ile anlaşma yapacaklar” şeklindeki söylemlerin ardından “bu görüşme ne anlama geliyor?” diye sormak istedim ancak Durmuş Yılmaz ile yoğun programı olduğu gerekçesiyle görüşemedim. Refet Gürkaynak’a toplantıda olduğu gerekçesi ile mail atmam istendi. Yazıyı yazdığım dakikalarda henüz bir yanıt verilmedi. Faik Öztrak ise basın toplantısı yapacağım gerekçesi ile sorularımı yanıtlamadı.

Basın açıklaması yaptı yapmasına ama IMF heyetinin programında olmadığı belirtilen bu görüşmeye ilişkin hiçbir şey anlaşılmadı. 

Öztrak, “gizli saklı bir görüşme yapmadık” diyerek topu taca attı ve CHP’nin şeffaflığından dem vurdu. 

İyi de herkesin merak ettiği sorulara cevap verilmedi ki!

İktidar partisini suçlarken siz niye IMF heyeti ile görüştünüz? Bu garip ve tutarsız bir durum değil mi?

Görüşmelerde neler konuşuldu?

Hangi konularda sizden görüş alındı?

Erken seçimi gündeme getirmenin bu görüşme ile bir ilgisi var mı?

Nereden bakarsanız bakın bu sorular cevap bulmadan bu görüşme katılımcıların hanesine eksi olarak yazılacaktır. 

Zaten bizdeki muhalefetin en kronik sorunu suçlamada bulundukları konuların ardından kendilerinin çıkması ve muhalefeti olaylara değil sadece AK Partiye yapması.

Bu da geçer gider mantığı ile hareket edip HDP’ye kayyum atanınca onlar ile görüş PKK ormanları yakınca sus pus ol, IMF ile görüş ne amaçla görüştüğünü açıklama sonra sana vatandaşın güvenmesini iste. 

Olmuyor işte, kötü gösterdiğin bir şeyi gidip sen yapınca iyiye dönüşmüyor.

Nikâh derken gizlice yapılan görüşme hiç masum gözükmüyor.

Bir kez olsun aynaya gözlerinizi açarak bakın beyler!