İNANMAM!

Aslı SERTDEMİR 07 Mar 2020

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Dev Türk bayrağı asılı şehit evlerini görüp, içi ürpermeyen. Yakılan ağıtları duyup, tüyleri diken diken olmayan. Ağlayan anaları, babaları, çocukları görüp gözleri dolmayan var mıydı? İnanmam!

Hiç duymak istediğimiz haberler aldık. Görmek istemediğimiz görüntüler gördük. Gelen şehit haberleri tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Abarttığımı sanmıyorum, “tüm Türkiye” derken. Kimsenin üzüntüsünün göstermelik, göz yaşının sahte olduğuna inanmam. İnanamam! Elbette ateş düştüğü yeri yaktı. Elbette o analar gibi kimsenin yüreği yanmadı. Ama bizim de içimiz cız etti be… Hüngür hüngür ağlandı mı bilmem ama gözlerimiz doldu be… Hangi insan evladı o görüntülere kayıtsız, hissiz kalabilir ki?Dev Türk bayrağı asılı şehit evlerini görüp, içi ürpermeyen. Yakılan ağıtları duyup, tüyleri diken diken olmayan. Ağlayan anaları, babaları, çocukları görüp gözleri dolmayan var mıydı? İnanmam! “Vatan sağ olsun!” diyen şehit babasını duyunca, göğsümüzün üstüne bir yumruk hissetmeyen. “Şehit olursam, sakın ağlama anne, dedin… Bak ağlamıyorum oğlum!” diyen anneyi duyup, boğazı düğümlenmeyen. Şehit babasının fotoğrafını gösterip “Bak bu benim babam!” diyen çocuğa içi burulmayan, ağlamayan, üzülmeyen “vardı” demeyin. İnanmam!  

Sarı alarm!

Yetkili mercilerden son edindiğimiz bilgilere göre...   Boyu 1.75 ve üzeri, sarı saçlı, hoş kadınlar… Dikkat! Belirtilen tanımlara uyuyorsanız, maalesef tehdit altında ilk sıradasınız. Bir an önce yetkililerin uyarılarını dikkate alıp, gerekli önlemleri almalısınız. Yapılan açıklamada en önemli madde, evden çıkmamak. Yani mümkün olduğunca az sosyalleşmek. Şu ana kadar yapılan araştırmalarda, sosyal medyayı aktif kullanmanın tehlikeyi arttırdığı bildirildi. Bu kriz döneminde alınacak bir diğer önlem, sosyal hesaplarınızda olabildiğince az fotoğraf, hikaye paylaşmak. Ayrıca araştırmacılar; açık hesapların, kapalılara göre daha çok tehdit altında olduğunu da tespit etmiş. Instagram, Facebook gibi hesaplarınızı belli bir süre kapalı kullanmanızda fayda var. Bu uyarıları dikkate almadığınız takdirde, Harika Avcı’nın radarına girme ihtimaliniz yüksek. Uyarmadı demeyin, tüm şahsi paylaşımlarınız bir anda Harika’nın olabilir. Ve size de müşteki Biricik Suden gibi sadece bir “geçmiş olsun” demek düşer.

Anlat…

Hadi bana güzel bir aşk hikayesi anlat…  Her aşk hikayesi gibi güzel başlasın. Daha önce anlatılmış, bildiğim bir hikaye de olsa anlat. Klişe aşk filmlerine benzesin, hiç sorun değil. Sen anlat! Hatta 100 kere izlediğim, repliklerini ezberden söylediğim Ertem Eğilmez filmleri gibi de olsa anlat! Mesela şöyle başlayabilir...Kız telaşlı, eli kolu dosya dolu işe yetişmeye çalıyor olsun. Bir anda hayatının aşkı ile çarpışsın. Yere saçılanları beraber toplasınlar. Eller ellere değsin ve o ilk bakış! İşte orada birbirlerine vurulsunlar.Anlat sen, durma! Hiçbir detayı es geçme. İlk buluştukları günü, nasıl el ele tutuştuklarını, o ilk öpücüğü anlat bana... Susma, devam et! İlk kıskançlığı sonra çıkan kavgayı, kızın yeşilden kızıla dönen gözlerinden detay ver bana.Hadi bana güzel bir aşk hikayesi anlat! Her aşk hikayesi gibi güzel başlasın. Başı biraz tanıdık, pek şaşırtmayan, hatta ezberlenilmiş olsun.  Hiç durmadan, soluklanmadan, sonuna, bitene kadar o hikaye o aşk, anlat. Ve bitir… Ama lütfen güzel bitir!