Vakıf Katılım web

İŞ ADAMLARINI KİMLER TEHDİT EDİYOR?

Alican DEĞER 23 Nis 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Bir Cumhurbaşkanının her konuşması önemlidir.

Öyle laf olsun diye konuşmaz. O yüzden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın satır arasındaki bazı ifadeler dikkatimi çekti.

Cumhurbaşkanı yurt dışına para kaçırılması ile ilgili olarak önemli şeyler söyledi. Dışarıya yatırım yapmak ve para kaçırmak arasındaki farkı vurguladı. Bu cümlelerin hemen ertesinde ise, "Zaman zaman kulağımıza birilerinin Olağanüstü Hal uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikayetler geliyor. Buradaki arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm iş dünyamıza sesleniyorum, Allah aşkına Olağanüstü Hal'in terörle mücadele dışında kullanılması bugüne kadar kesinlikle olmuş mudur?.. OHAL sadece terör örgütlerini engelliyor... Her kim iş adamlarımızı bununla tehdit ediyorsa gerekiyorsa şahsıma kadar bunu bildirsin. Kim yapıyor bunu? Adı sanı unvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayız. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun dışında iş yapmaya kalkan, ilişkilerini kumpas kurmak için kullananları bulmam bizim boynumuzun borcudur..." dedi.

Şimdi bu paragrafın açılımını yapalım: Anlaşılan o ki Erdoğan'ın kulağına iş adamlarının tehdit edildiği yolunda şikayetler gitmiş. Şikayet konusu ise birilerinin iş adamlarını hedef aldığı. Anlaşılan "birileri" OHAL'i tehdit olarak kullanıp iş adamlarına baskı yapıyor ve kafa koparmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı en birinci ağızdan iş adamlarına OHAL'in terörle mücadele dışında kullanılmadığını söylüyor. Ve ekliyor, "Eğer birileri size bunu yapıyorsa bana bilgi verin." Bu sözler iş adamlarına kesin bir teminat niteliğinde. Ve hemen ertesinde bu tür hukuksuzluk yapıp kumpas kuranlara ciddi bir de uyarı geliyor: "Adı sanı unvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayız."

Şimdi sıra tehdit gördüklerini söyleyen iş adamlarında. Şikayet ettikleri bu tip olayları süratle Sayın Cumhurbaşkanı'na iletmeliler. Çünkü konuşmada adı geçen "İlişkilerini kumpas kurmak için kullananlar" muhtemelen tanıdığımız kişiler. Ve yalnızca onları hedef almıyorlar. O yüzden bir an önce gereği yapılmalı.