İSMET BADEM'E VEDA

Bertan ERMAN 13 Eyl 2018

Bertan ERMAN
Geçtiğimiz pazar günü, merhum basketbol efsanesini Çanakkale'de son yolculuğuna uğurladık.

Türk basketbolu, son aylarda önemli isimlerini kaybetti. Mehmet Baturalp, Cavit Altunay, Ünal Büyükaycan, Doğan Hakyemez, Battal Durusel ve son olarak İsmet Badem aramızdan ayrıldı. Her biri, birbirinden değerli insanlardı.

 1990’lı yılların sonlarında ve 2000’lerde basketbolla tanışan insanlar için İsmet Badem’in yeri bir ayrı idi.Ben de, o dönemin çocuklarından biri olarak, Murat Murathanoğlu’nun sunumu ve İsmet Badem’in yorumlarıyla, Türk takımlarının maçlarını ayrı bir zevkle izliyordum. Bundan yaklaşık 3 yıl önce de, rahmetli İsmet Badem’i, İstanbul’daki bir AVM’de düzenlenen etkinlikte görme ve hatta az da olsa muhabbet etme fırsatım olmuştu. Keşke basketbol hakkında daha fazla konuşabilseydim kendisi ile…

 İsmet Badem’in vefat haberini duyduğumda şok olmuştum. Beklenmedik bir anda gelmişti bu üzücü haber.

 Geçtiğimiz pazar günü, merhum basketbol efsanesini Çanakkale’de son yolculuğuna uğurladık. Ailesi, sevenleri, basketbol camiası, motorsiklet kulübündeki arkadaşları, tanıyan ve tanımayan 100’den fazla kişi, İsmet Badem için Seddülbahir’de idi.

 Cenazenin çıkacağı evin önüne gittiğimde, gözüme Philadelphia Eagles (ABD Ulusal Korumalı Futbol Ligi NFL takımlarından) formalı bir kişi takıldı. Kendisine korumalı futbol sevdasının nereden geldiğini sorduğumda, bana İsmet Badem’in bazı programlarında NFL takımlarının formalarını giydiğini hatırlattı. Yani İsmet Badem, basketbol dışında da farklı bir spor branşını insanlara sevdiren biriydi.

 İsmet Badem’in cenaze namazının kılınacağı yere toplandık sonra. Namaz öncesinde birkaç görüş almak istediğimde, kimse konuşmak istemedi. İsmet Badem’in aramızdan ani bir şekilde ayrılışı, herkesi derinden üzmüştü.

 Türk basketboluna önemli katkılarda bulunan İsmet Badem ve daha önce hayatını kaybeden diğer efsanelere bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.