İŞTE BU KADAR

Mustafa YAŞAR 15 Eki 2019

Mustafa YAŞAR
Konya'da oynadığımız ve 2-0 kazandığımız maç öncesi milli takımımızın kamp yaptığı Antalya'daki otelde bir grup gazeteci ve milli takım çalışanları ile yaptığımız fikir alışverişinde 'Ne olur maç? sorusuna 'Kazanırız' diye net cevap verirken nasıl inandıysam, sonrasında da hep inandım bu milli takımımıza.

Tamam. Belki iyi oynamadığımız oldu ama 7 maçta 6 galibiyet alırken, sadece 2 gol yedik ve Fransa maçına averajla da olsa lider çıktık.

Sorarım şimdi size bu tabloyu maçlar oynanmadan önce kaçınız öngörebilirdiniz? (Çok azınız)

Ve dün…

Her anlamda rövanşist bir Fransa ile karşılaştık.

İlk maçta bize yenilmeleri, kazanmaları halinde EURO 2020 biletini alacak olmaları ve siyasal faktörler göz önüne alındığında Fransa için maçın önemi bir hayli yüksekti.

Biz ise daha önceleri hiç olmadığımız kadar rahattık aslında.

Şenol Güneş, Arnavutluk mücadelesine göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti.

Güneş, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan ve 5 golle elemelerde ay-yıldızlılarımızın en golcü ismi Cenk Tosun'u da yedekler arasında tutarken, bu futbolcuların yerine Fransa maçında ilk 11'de Çağlar Söyüncü, Okay Yokuşlu, İrfan Can Kahveci ve Kenan Karaman'ı tercih etti.

Savunmayı Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş'tan oluşturan, orta sahada Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu’ya görev veren Güneş, hücum hattında İrfan Can Kahveci, Kenan Karaman ve Burak Yılmaz üçlüsü ile sonuca gitmeyi hedefledi.

İlk yarıda etkili olan ve daha çok kalemizde görünen Fransa karşısında kalecimiz Mert, 5 önemli kurtarışa imza atarak maça tutunmamızı sağlarken, rakip kalede tek önemli pozisyon bulamadık.

Golsüz sona eren ilk 45 dakika sonrası ikinci yarıya Okay Yokuşlu, Hakan Çalhanoğlu değişikliğiyle başladık.

Hemen sonrasında sakatlanan Zeki Çelik’in yerine Kaan Ayhan oyuna dahil olurken, 60.dakikada Burak Yılmaz ile gole çok yaklaştık ancak golcü bu kez iş bitirici vuruşunu yapamayınca tribünlerde taraftarımız, ekranları başında milyonlar ah-vah etti.

72.dakikada oyuna giren ve 76.dakikada kornerden gelen topa vurduğu kafa ile maçın bizim adımıza en iyi oyuncusu kalecimiz Mert’i geçen Olivier Giroud Fransızları sevindirirken bu sevinç çok sürmedi bu kez ilk maçta da golü olan Kaan Ayhan kafasını konuşturdu ve sevinen biz olduk.

Zor maçtı.

Kazanabilirdik.

Ama yenilmemek ve son dünya şampiyonuna evimizdeki galibiyetten sonra evinde de yenilmemek büyük adımdı.

Ve dün Fransa’da attığımız o dev adım bizi EURO 2020 kapısını ardına kadar araladı.

Tebrikler milli takımımıza.

Bekle bizi Avrupa.