İŞTE BU OLMADI!

Fehmi KETENCİ 08 Mar 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Son zamanlarda, neredeyse yıllardır hiç yayınlanmayan müzik eğlence porgramlarına özlemi giderme yolunda önemli bir adım olan ve Star TV'de cumartesi geceleri yayınlanan yapımcılığını Poll Production ve Global Medya'nın üstlendiği; "Yeniden İbo Show", yıllar sonra StarTV'de yayına başladığından beri her hafta izlediğim programlardan biriydi.

      Yıllardan beri bu köşede güncel ve spor içerikli yazı yazıyorum. Bu yazılarda zaman zaman eski yazı konularımdan biri olan, uzun yıllar yazılarıma aktardığım, televizyon ekranlarında yayınlanan programlarla ilgili eleştirilerdi. Eleştirmenlik görevimi anımsar ve yayınları o gözle, olabildiğince dikkatle izlemeye çalışırım. Son zamanlarda ekranda diziler dışında pek izlenecek şeyler kalmadı ama, genelde ana haberleri ve sık sık yenilenen, ne zaman başladıkları, ne zaman aniden ekrandan kaybolup gittikleri belli olmayan diziler, ara sıra da filmleri izlediğim oluyor.

      Son zamanlarda, neredeyse yıllardır hiç yayınlanmayan müzik eğlence porgramlarına özlemi giderme yolunda önemli bir adım olan ve Star TV’de cumartesi geceleri yayınlanan yapımcılığını Poll Production ve Global Medya’nın üstlendiği; “Yeniden İbo Show”, yıllar sonra StarTV’de yayına başladığından beri her hafta izlediğim programlardan biriydi.

      Uzun zamandır ekranlardan yok olan müzik eğlence porogramlarına özlemin yarattığı boşlukta ve evlerde tıkılı kaldığımız pandem döneminde ilaç gibi geldiği ve belki de ekranlarda izlenecek pek birşeyler kalmadığı için, İbo Show, ev bekçileri olan biz 65 yaş üstülerın yanlızılığını giderecek en gerekli bir program olduğu için aralıksız izledik.

      İbo Show, her hafta cumartesi geceleri saat 21.00’da başlayıp gece yarılarına kadar aralıksız süren (arada çok fazla reklam kuşağı olmaksızın) birbirinden ünlü isimlerin ağırlandığı programda, uzun bir aradan sonra “Yeniden İbo Show” ile sevenlerinin karşısına çıkan, zaman zaman canlı performasıyla sarkılarını seslendiren İbrahim Tatlıses, sevenlerine, programlarda ağırladığı ünlü sanatçılarla müzik dolu güzel cumartesi geceleri yaşatıyordu.

      Programları başladığından beri izliyordum. Program ve Ibrahim Tatlıses bazen eleştiriliyor olmasına rağmen beğenenlerin çok daha fazla olduğu bir müzik eğlence programıydı. Başlangıçta canlı performans konusunda oldukça tedirgin gibi görünen İbrahim Tatlıses, programlar ilerledikçe toparlandı ve canlı olarak söylediği şarkılarda eskileri aratmayacak kadar iyi yorumlar sergiledi.

      Yayınlandığı günden beri cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan İbo Show, bu 16. Bölümüyle yine ekrandaydı. Konukları; Niran Ünsal, Yavuz Bingöl, Gülay, İsmail Altunsaray ve Serpil Sarı’ydı. Program diğer gecelerinde olduğu gibi devam etti ve gece yarısı sonlandı.
      Buraya kadar herşey normaldi ve bir İbo Show daha yayınlanmış, sona ermişti.
      Ancaak, şimdiye kadar severek izleyip, müzik eğlence programı keyfini çıkaranlar, belli ki o geceden pek de mutlu değillerdi ve bana iletilen mesaj ve telefonlarla, televizyonu İbo Show başladıktan çok kısa süre sonra kapatıklarını, izlemediklerini ve üzüldüklerini söyleyen birçok mesaj ve sitem geldi.
      Bir iki gün önce helikopter kazasında 11 askerimizin şehit acısının yaşandığı bu günlerde böyle bir müzik eğlence programının yayınlanmasından şikayetlendiler. Geleneklere, göreneklere, toplumsal yaşanmışlıklara duyarlı olması gereken İbrahim Tatlıses’in ve StarTV’nin, Bingöl Tatvan’da uçak kazasında kaybettiğimiz asker şehitlerimize ağıtlar yakılırken bu programı yayınlamaması, sonraki haftaya ertelemesi gerektiği, konusunda sitemler ilettiler. Haklılar da..

      Bence de yapılması gereken, o gece İbo Show yayınlanmamalıydı. Bu hiç iyi olmadı. O gece eğlencenin gecesi değildi. Başta İbrahim Tatlıses olmak üzere o yayını ekrana getiren StarTV, o gece programı yayınlamaması gerekirdi.
 
BİR TUTAM TEBESSÜM   

RESİM SERGİSİ
   Sınıf öğretmeni, Barış ve sınıfını llçelerindeki bir resim sergisini görmeye götürmüştü.

   Öğretmenleri sergiyi gezmeye başlayan öğrencilerine sergideki resimleri heyecanla anlatmaya başladı;

   - “İşte sanat budur, sanatçı budur. Bir ressam bir fırça darbesi ile gülen bir yüzü, ağlayan bir yüze anında çevirebiliyor”.

   Öğretmenini dikkatle dinleyen Barış dertli dertli bir an içini çeker;

   - “O da bir şey mi hocam. Babam bunu bir fırça darbesi kullanmadan da yapabiliyor” der.