İZEL MÜZİK DÜNYASINA GERİ DÖNDÜ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
90'lardan günümüze kadar sayısız hitlere imza atmış olan İzel uzun zamandır sosyal medya hesabından da hayranlarının "Albüm ne zaman çıkacak?" sorularına "Yakında" cevabını veren İzel'in Bizim Ağaç çalışması beklenen albümün ilk single parçası olarak dinleyicisiyle buluştu.

Kendiliğinden Olmalı albümünün tamamı 10 Nisan’da tüm müzik platformlarında yerini alacak.

Yeni albümü ile ilgili heyecanını ve uzun süre bekleyişini dile getiren İzel “Biz 10 Nisan’ı bekleyemedik, 12 kıymetli şarkımızdan birini seçip kliplendirip sizinle paylaşmak istedik, Bizim Ağaç ile merhaba dedik.” notuyla sevenlerine müjdeli haberi de vermiş oldu.

29 Mart’ta tüm dijital platformlarda Bizim Ağaç parçasını ve klibi yayınlandı. İzel'in geri dönüşünü hem sevenleri hem de sanat camiası mutlulukla karşılandı. İzel gibi bir sesin müzik dünyasında her zaman var olması gerekmektedir. 

MAMUT ART 

Mamut Performansları

Bu yıl birbirinden farklı performanslar ile Mamut Performansları 2019 kapılarını açtı. 

Güncel sanatta yılın umut vadeden sanatçıları için benzersiz bir keşif alanı olmayı başaran Mamut Art Project, sanat kariyerinin başında olan bağımsız yeteneklerin çalışmalarını koleksiyonerler, küratörler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturuyor.

Ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project, farklı alanlarda uzman isimlerden oluşan ve her yıl değişen jüri üyeleri tarafından başvurular arasından seçilen sanatçılara, kendi idareleri ile yürütebilecekleri, disiplinlerarası bir paylaşım ve sergileme imkanı sağlıyor.

Projenin 7. edisyonu Akkök Holding Sponsorluğu’nda 3-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Küçükçiftlik Park’ta...

Mamut Art sanatçı katılımı nasıl sağlanıyor?

Yaklaşık 2 ay süren başvuru sürecinde yaş ve alan (resim, heykel, fotoğraf, video art, enstalasyon, sokak sanatları, vb.) sınırlaması olmadan, bağımsız çağdaş sanatçıların başvuruları kabul ediliyor.

Her sene değişen ve 5 üyeden oluşan jüri bu başvurular arasından Mamut Art Project’te yer alacak isimleri belirliyor.

Seçilen sanatçılar sergi alanında kendilerine ayrılan 10 m2 alanda, etkinlik süresince (açılış gecesini takiben 5 gün boyunca) eserlerini Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerine, küratörlerine, galericilerine ve sanatseverlere sunma şansına erişiyor.

Bu sayede, sanatseverler her sene yeni sanatçıları keşfederek, ulaşılabilir sanat ile koleksiyonerlik adımlarını atabiliyor.

ISTFECH WEEK'19 

İstanbul Fintech Haftası (IFW), Türkiye'deki ve daha geniş EMEA bölgesindeki en büyük fintech toplantısı gerçekleşti. Etkinlikte 7 endüstri akışı, 25 tematik aşama, ülke sunumları ve onlarca başlangıç aşaması ile 1000'den fazla katılımcıya ev sahipliği yapıldı. 

IFW, KOOPHub tarafından son yıllarda gerçekleştirilen üç endüstri zirvesinin zirvesi. Bu zirvelerdeki aynı kalıbı takip eden IFW, dünya çapındaki endüstri uygulayıcılarını ve meraklılarını bir araya getirdi. Bu 4 günlük küresel etkinlik boyunca finansal yeniliklere değinen her şey uzmanlar ve liderler tarafından üstlenildi.

GÜNÜN SÖZÜ:

Yeter ki yüreğinden gelsin sesler çünkü Allah her duayı dinler.