KALAMIŞ'TA BEDRİ USTA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Ben doğuştan kebapçıyım diyen Bedri Usta'yı yakın arkadaşları da bu özel gecede yalnız bırakmadı.

Münir Nurettin Selçuk ne güzel anılar biriktirmiş kim bilir de hepimizin diline dolamış İstanbul’un en güzel semtlerinden Kalamış’ı. İki gün önce Kalamış’ta Bedri Usta’nın yeni restoranının açılışına katıldım. Hakikaten de ne güzel bir semttir Kalamış, üstüne bir de Bedri Usta’nın yeni mekanı eklenince daha da güzel olmuş oralar. Pandemi sürecinde hastane personellerine kendi elleriyle yemek taşıyan ve birçok sosyal sorumluluk projesine dahil olan Bedri Usta yeni mekanında da bizleri şaşırtmadı ve açılıştaki en ilgimi çeken güzelliklerden biri de açılışa çelenk kabul etmeyen Bedrettin Aydoğdu, misafirlerinden “Haçiko” derneğine bağış yapmalarını istedi. 

Ben doğuştan kebapçıyım diyen Bedri Usta’yı yakın arkadaşları da bu özel gecede yalnız bırakmadı. Mehmet Yalçınkaya, Rafet İnce, Cüneyt Asan, Şef Özlem Mekik ve Eyüp Kemal Sevinç gibi sektörün öncü isimlerinin bir arada olduğu açılışta yemek yapmak ve misafiri memnun etmek gerçekten de yürek ister. Aylar sonra insanların böyle güzel bir atmosferde bir arada olmasını sağlayan ve 4 saatlik süreçte misafirlerle yakından ilgilenen hiç durmadan çalışan mutfak ve servis ekibini de ayrıca tebrik etmek isterim. Açılışta gözlemlediğim üzere insanlar birbirini çok özlemiş. Bir arada olmayı sohbet etmeyi... Bana sorarsanız ben en çok da arkadaşlarıma sarılmayı özledim fakat sanırım onun için biraz daha beklememiz gerekiyor. Normalleşme sürecinde sizde benim gibi dışarıda yemek yemeyi özleyenler arasındaysanız kesinlikle en yakın zamanda Kalamış Bedri Usta’yı ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Yeni restoranın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim...

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan İstanbul Yeditepe Konserleri adlı programda 9 Haziran'da Ajda Pekkan ile başladı. 23 Nisan'da "7 Tepeden 7 Kıtaya" konseri, 19-26 Mayıs'ta "Türkiye'nin Kültür Hazineleri Sahnesinde Evde Bayram Konserleri" çalışmalarının ardından son etkinlik de İstanbul Yeditepe Konserleri olarak her gece farklı bir şarkıcı ile devam ediyor. İlk gece Ajda Pekkan konserinden sonra sosyal medyada çok konuşulanlar arasına izleyici azlığı ile dikkat çekse de bu konunun Ajda Pekkan veya kariyeri ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Her akşam saat 21.00’de İletişim Bakanlığı Youtube kanalından takip edebileceğiniz konserler serisinde bu akşam yıldızlar geçidi Arif Susam, Cengiz Kurdoğlu ve Ümit Besen evlerimize misafir oluyor. Siz de akşamları bu konserleri takip etmeyi bir kenarlara not alınız.

Sevgi ve müzikle kalın.